Ξυλόφουρνο μέσα σε κινητή καντίνα-φορτηγό έχουν δημιουργήσει δύο αδέρφια στη Θεσσαλονίκη σερβίροντας νόστιμες, φρεσκοψημένες πίτσες και εξελίσσοντας το street-food της πόλης σε μία γαστριμαργική απόλαυση υψηλών απαιτήσεων!

Ο Κωστής και ο Γρηγόρης Αϊβαλιώτης λειτουργούν από το καλοκαίρι μία καντίνα που δεν μοιάζει με καμία άλλη καθώς μέσα της "καίει" ένας ξυλόφουρνος.

"Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό και έτσι σχεδιάσαμε μόνοι μας την καντίνα, που είναι η μοναδική του είδους σε ολόκληρα τα Βαλκάνια", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 36χρονος Κωστής Αϊβαλιώτης. Βιώνοντας την ανεργία επί μία πενταετία, ο 36χρονος πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, ανταποκρίθηκε στην προκήρυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και απέκτησε άδεια καντίνας ως μία επαγγελματική διέξοδο.

"Τα ζόρια βέβαια άρχισαν ... μετά, αφού αντιμετωπίσαμε ένα σωρό γραφειοκρατικά προβλήματα για την έγκριση λειτουργίας. Παράλληλα, από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2018 οπότε και "βγήκαμε" στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σχεδιάζαμε και κατασκευάζαμε το όχημά μας σε ένα σιδηρουργείο στη Σίνδο", λέει ο κ. Αϊβαλιώτης διευκρινίζοντας ότι ήταν πολύτιμες οι γνώσεις του μηχανολόγου-μηχανικού αδερφού του Γρηγόρη.

"Εμπνεόμενοι από παρόμοιες καντίνες, που λειτουργούν στις ΗΠΑ, όπου το street-food έχει την τιμητική του, πήραμε ένα φορτηγό- σασί του 1993, βάλαμε πάνω ένα κοντέινερ και ξεκινήσαμε. Σχεδιάσαμε μόνοι μας τα πάντα, τα παράθυρα, το ύψος των ψυγείων, το φάρδος που έχουν τα σκαλοπάτια και χτίσαμε με τα χέρια μας τον φούρνο", περιγράφει ο 36χρονος.

Οσο για τις πίτσες, τα δύο αδέρφια, όπως τονίζουν, πειραματίστηκαν "ακούγοντας" το ...στομάχι τους, που τους καθοδηγούσε προκειμένου να βρουν τις τέλειες αναλογίες για τη λεπτή βάση.

"Φτιάχνουμε πίτσες- μαργαρίτα, με μανιτάρι, με μπέικον και με πεπερόνι που κοστίζουν, όπως υπολογίζουμε, τουλάχιστον μισή φορά κάτω απ' ό,τι σε εστιατόρια. Οι τιμές μας είναι λαϊκές, όπως και το όνομα της κινητής πιτσαρίας μας που είναι ...Paola. το οποίο επιλέξαμε επειδή θέλαμε ένα γνωστό ιταλικό όνομα", τονίζει ο Κωστής Αϊβαλιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ