Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και όλοι λίγο πολύ έχουμε κανονίσει τις διακοπές μας. Αν κάποιοι από εσάς σκοπεύετε όμως να βρεθείτε σε κάποια από τις παραλίες της μαγευτικής Ιταλίας να θυμάστε πως ποτέ δεν πρέπει να αγοράσετε ο,τιδήποτε από πλανόδιο μικροπωλητή κι αυτό γιατί θα κληθείτε να πληρώσετε πρόστιμο μέχρι και 7.000 ευρώ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας και ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, σχεδιάζει, σύμφωνα με την Telegraph, τη θέσπιση κανόνων που θα απαγορεύουν στους πλανόδιους να πουλούν αντικείμενα στους τουρίστες.

Η ρύθμιση, η οποία αναμένεται να γίνει πράξη μέσα στο καλοκαίρι, θα επιβάλλει πρόστιμα από 2.500 έως και 15.500 ευρώ σε όποιους αγοράσουν πράγματα χωρίς να κοπούν οι απαραίτητες αποδείξεις.

Οι τουρίστες που θα πληρώνουν για υπηρεσίες μασάζ ή θα κάνουν τατουάζ από πλανόδιους θα αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρές ποινές.

Οι αστυνομικές όσο και οι φορολογικές αρχές της Ιταλίας θα επιβάλλουν νέα μέτρα εναντίον των μικροπωλητών αλλά και όσων επιλέγουν να αγοράσουν από αυτούς.

Η κίνηση οφείλεται στο σκεπτικό του υπουργού Σαλβίνι πως οι πωλητές πουλούν προϊόντα μαϊμού και αποφεύγουν τους φόρους, γεγονός που εμποδίζει την επιβίωση των νόμιμων επιχειρήσεων.

Οι πλανόδιοι μικροπωλητές που εμπορεύονται καπέλα, κοσμήματα, τσάντες και άλλου είδους αντίστοιχα προϊόντα είναι μια εικόνα που αντικρίζει κανείς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή: huffingtonpost.gr