Νέα έρευνα: Φιλιά στο στόμα και sexting δεν θεωρούνται απιστία!

|
THESTIVAL TEAM

Η απιστία είναι κύρια αιτία διαζυγίου. Τι είναι όμως και τι δεν είναι απιστία για τους περισσότερους είναι ένα άλλο θέμα. Σύμφωνα με νέα βρετανική δημοσκόπηση οι περισσότεροι απατούν τους ή τις συντρόφους τους χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

Και αυτό διότι άνδρες και γυναίκες έχουν συχνά διαφορετικές απόψεις για το τι συνιστά απιστία και τι όχι, ενώ οι διαφορές αυτές εξαρτώνται και από την ηλικία.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες των μη κερδοσκοπικών, συμβουλευτικών οργανισμών σχέσεων Relate και Relationships Scotland, αποκαλύπτει ότι σχεδόν δύο στους δέκα άνδρες και μία στις δέκα γυναίκες δεν θεωρούν ότι τα παθιασμένα φιλιά στο στόμα αποτελούν απιστία και επομένως δεν υπάρχει λόγος να χωρίσει κανείς γι’ αυτά.

Αντίστοιχα, πολλοί δεν θεωρούν ως απιστία την ανταλλαγή «καυτών» μηνυμάτων στο κινητό ή την αποστολή σεξουαλικού περιεχομένου φωτογραφιών, ενώ άλλοι θεωρούν απιστία ακόμα και ένα στιγμιαίο φλερτ.

Επιπλέον, τα δύο στα τρία ζευγάρια πιστεύουν ακράδαντα πως η σχέση τους δεν θα άντεχε την απιστία του ενός μέλους και θα χώριζαν επιτόπου.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι άνδρες και γυναίκες χρειάζονται καλύτερη ενημέρωση και συμβουλευτική για τις σχέσεις, η οποία καλό θα είναι να αρχίζει στα σχολεία, λένε οι ερευνητές.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε περισσότερους από 5.000 εθελοντές.

Το 19% των ανδρών είπαν ότι τα παθιασμένα φιλιά με άλλα άτομα είναι αποδεκτά, ενώ το 9% των γυναικών δήλωσαν πως τα φιλιά με άλλο άτομο δεν θα ήταν αιτία χωρισμού με το ταίρι τους.

Επιπλέον, το 11% των γυναικών και το 22% των ανδρών είπαν ότι δεν αποτελούν απιστία οι «εικονικές» επαφές με ερωτικού περιεχομένου συνδιαλλαγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (SMS, τηλεφωνήματα, emails, chats, video chats κ.λπ.).

Μεγάλο ρόλο, όμως, στο τι είναι και τι δεν είναι απιστία φάνηκε να παίζει η ηλικία.

Έτσι, ως πιο κτητικοί και απόλυτοι αναδείχθηκαν οι νέοι ηλικίας 16 έως 24 ετών, οι οποίοι σε ποσοστό 41% δήλωσαν ότι απιστία είναι ακόμα και ένα απλό φλερτάρισμα, ενώ σε όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες (25-49 ετών, 50-64 ετών και άνω των 65 ετών), το φλερτ θεωρείται απιστία για το 30% των ερωτηθέντων.

Απιστία είναι για πολλούς το να βλέπει κανείς μόνος του (χωρίς το ταίρι του) πορνογραφικό υλικό, με το 9% των ατόμων 16-24 ετών, το 10% στις ηλικίες 25-49 ετών, το 18% στις ηλικίες 50-64 ετών και το 30% στις ηλικίες άνω των 65 ετών να συμφωνούν με αυτή την άποψη.

Οι γυναίκες ενστερνίζονται περισσότερο την άποψη ότι αν ο σύντροφός τους βλέπει πορνογραφικό υλικό μόνος του, τις απατά: το 20% είπαν ότι συμφωνούν με αυτήν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες ήταν 11%.

Συνολικά, ένας στους τρεις συμμετέχοντες (το 33%) δήλωσαν ότι έχουν υπάρξει θύμα απιστίας και το 9% εξέφρασαν υπόνοιες πως τους απατά το νυν ταίρι τους, ενώ το 69% όλων των ερωτηθέντων είπαν κατηγορηματικά ότι η σχέση τους δεν θα μπορούσε να αντέξει μία απιστία και γι’ αυτό θα χώριζαν.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.