Αυτές είναι οι 4 ευεργετικές ιδιότητες του αυνανισμού!

|
THESTIVAL TEAM

Εκτός από ευχαρίστηση και απόλαυση, ο αυνανισμός είναι και ευεργετικός για την υγεία σου. Και όλοι οι λόγοι που πρέπει να ξέρεις, είναι εδώ.

1. Σου ανεβάζει την διάθεση

Προφανώς. Νόμιζες ότι ανεβάζει μόνο τη λίμπιντο; Όσο κουραστική και απότομη και αν ήταν η μέρα σου, μία στιγμή μοναξιάς με τον «καλύτερο φίλο σου» θα απελευθερώσει τους νευροδιαβιβαστές που θα πλημμυρίσουν το σώμα με ενδορφίνες. Κοινώς, θα αισθανθείς σαν να κάνεις σεξ όλη την ημέρα. Κράτα το.

2. Δυναμώνει τους μύες σου

Και συγκεκριμένα εκείνους στην πελβική περιοχή. Εκτός του ότι μπορεί να θεωρηθεί άσκηση που δυναμώνει την στύση, οι επιστήμονες αναφέρονται και στις ευεργετικές ιδιότητες σχετικά με την καταπολέμηση ασθενειών – όπως του καρκίνου του προστάτη. Οπότε κομπλάν.

3. Κοιμάσαι καλύτερα

Θα σου πούμε άλλο ένα μαγικό που γίνεται κατά την εκσπερμάτιση: απελευθερώνονται χημικά όπως οξυτοκίνη και προλακτίνη. Χαλαρώνουν τον εγκέφαλό σου, σε βοηθούν να χαλαρώσουν και μπαίνεις πιο ομαλά σε κατάσταση κατάκλισης. Γι΄ αυτό και σε παίρνει ο ύπνος μετά το σεξ. Αμ τι νόμιζες;

4. Τέλος σου προσέχει και την καρδιά

Μην το γελάς καθόλου. Την ώρα που βρίσκεσαι «στην πράξη», ανεβαίνουν και οι καρδιακοί σου ρυθμοί. Αυτό παράλληλα δυναμώνει και όλο το καρδιοαγγειακό σύστημα που προστατεύει τον οργανισμό σου από πιθανές ανακοπές. Φυσικά δεν σε γλιτώνει αν καπνίζεις σαν φουγάρο και τρως ό,τι θέλεις.

Πηγή: ratpack.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.