Άνοιξαν κονσέρβα καλαμπόκι 35 χρόνων – Δείτε τι έγινε (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Άνθρωποι της Cardiff Foodbank έλαβαν μια κονσέρβα καλαμπόκι από το 1982 και αποφάσισαν να την ανοίξουν για να δουν πώς μοιάζει το καλαμπόκι μετά από 35 χρόνια!

Προς μεγάλη τους έκπληξη, το καλαμπόκι στο εσωτερικό της κονσέρβας, έμοιαζε… τέλειο! Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα μπορούν να υπερβούν την ημερομηνία λήξης τους κατά δεκαετίες, εφόσον δεν παραβιάζεται το δοχείο, καθώς τα βακτηρίδια δεν μπορούν να εισχωρήσουν και να σαπίσουν το περιεχόμενο.

Καθώς η Helen Bull, σύμβουλος συνεργασίας και συγκέντρωσης κεφαλαίων στην Cardiff Foodbank, άνοιξε την κονσέρβα, παραδέχεται ότι «μοιάζει να είναι εντάξει».

Όμως, αφού μύρισε λίγο το καλαμπόκι, λέει: «Υπάρχει μια πολύ ισχυρή μεταλλική οσμή. Αυτό δεν είναι κάτι που συνιστώ να φάει κανείς».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το iatropedia.gr, το συγκεκριμένο τρόφιμο, θα μπορούσε να φαγωθεί κιόλας άφοβα! Οι ημερομηνίες στις κονσέρβες δεν είναι για την ασφάλεια αλλά για την ποιότητα. Δηλαδή το περιεχόμενο είναι ασφαλές ακόμη και μετά από δεκαετίες. Αλλά η ποιότητά του (μυρωδιά, γεύση, θρεπτικότητα) θα έχει αλλοιωθεί.

Το μέταλλο της κονσέρβας θα επηρεάσει την μυρωδιά και τη γεύση του φαγητού, καθώς θα υπάρχει μια μικρή μετάγγιση μετάλλων στο φαγητό. Αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι είναι επικίνδυνο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.