Οι σεξολόγοι συμφωνούν: Αυτό είναι το χειρότερο είδος απιστίας

|
THESTIVAL TEAM

Η απιστία σε κάθε εκδοχή της αποτελεί μια επίπονη κατάσταση που κάνει οποιονδήποτε τη βιώσει να έρχεται αντιμέτωπος με συναισθήματα απόρριψης, οργής, θυμού και… καταρράκωσης. Δικαίως θα λέγαμε.

Κατά κοινή ομολογία, όμως, δεν είναι όλες οι μορφές απιστίας το ίδιο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως η μία είναι λιγότερο στενάχωρη από την άλλη, ωστόσο σε μία και μόνο εκδοχή της απιστίας υπάρχει μια σημαντική διαφορά που κάνει την ”αμαρτία” να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες.

Αυτό ακριβώς τουλάχιστον υποστηρίζουν οι σεξολόγοι.

Τελικά ποια είναι η χειρότερη εκ των τριών βασικών μορφών απιστίας;

Το one night stand

Σοκαριστικό μεν, σίγουρα όχι ό,τι χειρότερο μπορεί να βιώσει μια γυναίκα σε μια σχέση δε. Kι αυτό διότι το one night stand δεν προϋποθέτει την παραμικρή συναισθηματική εμπλοκή του συντρόφου σου με το εφήμερο αντικείμενο του πόθου του, με το οποίο φρόντισε να σε απατήσει. Με άλλα λόγια, στην περίπτωση αυτή μιλάμε για καθαρό σεξ. Και πίστεψέ μας, πρόκειται για την πιο… light απιστία.

Απιστία κατ’ εξακολούθηση

Και όχι φυσικά με το ίδιο πρόσωπο. Once άπιστος κορίτσια, always άπιστος λένε οι παθούσες και αν το σκεφτούμε καλά, δεν έχουν κι άδικο. Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκει το αρσενικό που επιλέγει να απατήσει ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις φορές, μα…όλη την ώρα τη σύντροφό του. Και με διαφορετικές πάντα παρτενέρ.

Είναι αυτό που λέμε ότι ”έχει την απιστία στο αίμα του”. Για εκείνον, πρόκειται για απλή, καθημερινή συνήθεια και αν τον ρωτήσει κανείς, θα υποστηρίξει πως… εσύ πάνω απ’ όλα!

Η παράλληλη σχέση

The worst of them all. Σύμφωνα με τους σεξολόγους, η παράλληλη σχέση είναι η πιο επικίνδυνη μορφή απιστίας, αφού δεν πρόκειται για καθαρή σχέση σεξ, μα –δυστυχώς- στις περισσότερες των περιπτώσεων (και) για συναισθηματικό δεσμό.

Κοινώς, ο άνθρωπος με πρωταγωνιστικό ρόλο σε ερωτικό τρίγωνο δεν κυριεύεται μόνο από το πάθος του, πράγμα που σύμφωνα με τους σεξολόγους πολλές φορές οδηγεί άμεσα στον χωρισμό με τη ”νόμιμη”.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι όποιου είδους απιστία και να βιώσεις, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το πάρεις κατάκαρδα. Συμβαίνει συχνά και είναι μαθηματικά βέβαιο πως όλες κάποια στιγμή θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση.

Μην ξεχνάς να κάνεις ό,τι σε ευχαριστεί και –προς Θεού- μην κάνεις το συνηθισμένο λάθος να ρίξεις το φταίξιμο πάνω σου…

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.