Το ξενοδοχείο που σε βοηθά να χωρίσεις (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Ξενοδοχεία για… διαζύγια αποφάσισε να χτίσει ολλανδική εταιρεία. Ο λόγος για τα «DivorceHotel» τα οποία βρίσκονται στην Ολλανδία, τη Νέα Υόρκη και τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ γίνονται σχέδια για επέκταση της εταιρείας στο Λος Άντζελες και το Μαϊάμι.

Πρόκειται για ένα πολυτελές resort όπου η σαμπάνια και το king-size κρεβάτι προορίζονται για να κάνουν το χωρισμό σου απλά πιο ευχάριστο και όχι για να περάσεις μερικές ρομαντικές στιγμές με τον ή τη σύντροφό σου.

Το ξενοδοχείο προσφέρει ένα πακέτο που επιτρέπει στα ζευγάρια που βρίσκονται στα πρόθυρα του χωρισμού, να λύσουν το πρόβλημα τους μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, με τη βοήθεια ειδικών και δικηγόρων.

Το κόστος του πακέτου αυτού κυμαίνεται από έξι έως δέκα χιλιάδες λίρες. Τα ζευγάρια έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πολυτελή τους διαμονή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, να κάνουν σπα, να δειπνήσουν μαζί και μετά από αυτά να βάλουν τέλος στη σχέση τους, με τον πιο γρήγορο τρόπο.

Η μοντέρνα αυτή προσέγγιση εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια και εκατοντάδες ζευγάρια έχουν πλέον χωρίσει μέσα σε ένα άκρως φιλικό κλίμα υπό την καθοδήγηση των ειδικών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DivorceHotel International, Τζιμ Χάλφενς, λέει πως αν κανείς ρωτήσει ένα πρώην ζευγάρι, ποιο είναι το χειρότερο πράγμα του χωρισμού, τότε μάλλον θα απαντήσει το κόστος. Και αυτό, γιατί δύο άνθρωποι που θέλουν να χωρίσουν δεν γνωρίζουν ποτέ πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψουν για το διαζύγιο.

«Σκεφτήκαμε, ότι θα είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο για τα ζευγάρια. Χωρίς τις επιρροές από άλλους παράγοντες όπως τα πεθερικά ή τους φίλους. Εμείς επικεντρωνόμαστε στα θετικά και το μέλλον αυτών των ανθρώπων».

Η φιλοσοφία αυτού του ξενοδοχείου προσέλκυσε την 49χρονη Κέιτ και τον 50χρονο Τομ, οι οποίοι ήταν παντρεμένοι για 24 ολόκληρα χρόνια και αποφάσισαν ότι έχουν αποστασιοποιηθεί. Για το λόγο αυτό θέλησαν να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό μέλλον.

Πήγαν στο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, απόλαυσαν μαζί ένα μεσημεριανό γεύμα και ήπιαν κρασί. Ο Τομ εξήγησε ότι αυτό το ξενοδοχείο δίνει την ευκαιρία σε ζευγάρια που θέλουν να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις μετά το χωρισμό, να το πετύχουν, γιατί διαφορετικά το «σύστημα» λειτουργεί αντίθετα.

Δείτε τις φωτογραφίες της Daily Mail: 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.