Οι τρεις τροφές που υπόσχονται να σας κάνουν καλύτερους… στο κρεβάτι

|
THESTIVAL TEAM

Αν θέλετε να εκτοξεύσετε τη λίμπιντό σας, μπορείτε να το πετύχετε εμπλουτίζοντας τη διατροφή σας με τρεις τροφές που υπόσχονται καλύτερο σεξ.

Σύμφωνα με της Jennifer R. Berman, MD, διευθύντρια του κέντρου Berman Women’s Wellness Center στην Καλιφόρνια, «έρευνες μας δίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία για το πώς κάποιες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά στις τροφές μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική λειτουργία και την ερωτική εμπειρία του ζευγαριού».

Οι τροφές αυτές, σύμφωνα με το onmed.gr, είναι οι εξής:

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα έχουν διεγερτική δράση και συμβάλλουν στη γονιμότητα. Όπως και τα σπαράγγια, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά και σε αρκετά ιχνοστοιχεία που είναι σημαντικά για τη σεξουαλική υγεία, όπως ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε. Ο ψευδάργυρος ιδιαίτερα ενισχύει τη λίμπιντο και την ερωτική επιθυμία, επισημαίνει η ειδικός.

Ρόκα

Η πικάντικη ρόκα είναι γνωστή από τον πρώτο αιώνα μ.Χ. για τη συμβολή της στην ερωτική διάθεση. Σήμερα, ερευνητές αποκαλύπτουν πως τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε αφθονία σε αυτό το σαλατικό είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική υγεία ενώ, επιπλέον, εμποδίζουν την απορρόφηση ορισμένων περιβαλλοντικών ρύπων που πιστεύεται πως επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική διάθεση.

Αβοκάντο

Οι Αζτέκοι αναφέρονταν στα αβοκάντο ως όρχεις, εξαιτίας του σχήματός τους, και τα θεωρούσαν αφροδισιακές τροφές. Σήμερα υπάρχουν και επιστημονικά τεκμήρια: Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ακόρεστα λιπαρά οξέα συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς και των αρτηριών. Οτιδήποτε κρατά υγιή την καρδιά και ευνοεί την καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα αυξάνει την ερωτική διάθεση και την επίδοση στο κρεβάτι.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.