Τι είναι αυτό που ζητάνε οι άντρες και οι επιστήμονες το εκθειάζουν;

|
THESTIVAL TEAM

Μερικά θέματα στο σεξ παραμένουν ταμπού και είναι δύσκολο να τα συζητάς σοβαρά, όπως το στοματικό σεξ. Οι επιστήμονες δίνουν τώρα ακόμα έναν λόγο στις γυναίκες όχι μόνο να μιλάνε για αυτό αλλά και να μην το αποφεύγουν.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πόσο ανακουφιστικό και απολαυστικό μπορεί να είναι το στοματικό σεξ για τους άντρες. Μια νέα έρευνα που έγινε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης έδειξε ότι το στοματικό σεξ ωφελεί τη σωματική και την ψυχική υγεία και των γυναικών.

Στην έρευνα, στην οποία πήραν μέρος 293 γυναίκες, αποδείχθηκε ότι οι γυναίκες εκείνες που έκαναν στοματικό σεξ στον σύντροφό τους απολάμβαναν περισσότερο το σεξ, κοιμούνταν καλύτερα μετά, είχαν λιγότερα προβλήματα και ήταν περισσότερο ήρεμες σε σύγκριση με όσες το απέφευγαν.

Η εξήγηση των επιστημόνων βασίζεται στο ότι το σπέρμα περιέχει χημικές ουσίες (όπως οι κορτιζόλη, σερετονίνη, θυροτροπίνη και μελατονίνη) που αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, της γνωστής ορμόνης της ευτυχίας.

Αν είσαι, λοιπόν, διστακτική, αντιμετώπισε το θέμα καθαρά… επιστημονικά και νιώσε ότι κάνεις κάτι καλό (και) για τον οργανισμό σου!

πηγή: faysbook.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.