Δεν θα πιστεύετε πόσες μέρες μένει… ζωντανό το σπέρμα στον γυναικείο κόλπο!

|
THESTIVAL TEAM

Μία συνηθισμένη απορία μεταξύ των γυναικών είναι πόση είναι η διάρκεια ζωής του σπέρματος στο γυναικείο κόλπο.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, ο χρόνος που το σπέρμα παραμένει ζωντανό διαφέρει από άνδρα σε άνδρα και ποικίλλει από μερικά λεπτά έως αρκετές μέρες.

Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει αναφερθεί είναι 2 ημέρες αλλά εδώ οι απόψεις των γυναικολόγων διίστανται καθώς ορισμένοι υποστηρίζουν ότι « ζει» έως και 4-5 ημέρες.

Αυτό φυσικά εξαρτάται από την ποιότητά του, αλλά και από το περιβάλλον του κόλπου και της μήτρας. Έτσι, τα σπερματοζωάρια που υπάρχουν στον κόλπο μερικές ημέρες πριν από την ωορρηξία, μπορεί κατά την ωορρηξία να γονιμοποιήσουν το ωάριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, καλό είναι να κάνουν πρώτα πολύ σεξ, ώστε να συνηθίσει ο οργανισμός της γυναίκας το σπέρμα και να υποστηρίξει μια εγκυμοσύνη.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να ολοκληρώσουν με επιτυχία την εγκυμοσύνη, εάν είχαν επαναλαμβανόμενη έκθεση στο σπέρμα του συντρόφου τους πριν μείνουν έγκυοι.

Και αυτό, διότι παρείχαν στο ανοσοποιητικό τους σύστημα τη δυνατότητα να αναπτύξει αντοχή στο ξένο υγρό και έτσι να υποστηρίξει την μελλοντική εγκυμοσύνη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.