To graffiti της Ναυαρίνου

|
THESTIVAL TEAM

Σίγουρα αρκετοί από εσάς θα έχετε παρατηρήσει το τεράστιο graffiti, στον τοίχο μιας πολυκατοικίας στη συμβολή των Οδών Δημητρίου Γούναρη και Αλεξ. Σβώλου. Ποιος το σχεδίασε, γιατί, συμβολίζει κάτι άραγε; Η ιστοριά του έχει ως εξής…

Δημιουργός αυτής της τεράστιας τοιχογραφίας, ο Αργύρης Σαρασλανίδης ιδιοκτήτης καταστήματος ειδών graffiti. Λίγο οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες και η θέλησή του να δώσει χρώμα στην πόλη, λίγο η θέληση των ιδιοκτητών να δώσουν ζωή στο γκρίζο και ψυχρό τοίχο της πολυκατοικίας τους έφεραν το σημερινό όμορφο αποτέλεσμα. Όλα ήταν θέμα σωστού timing καθώς, την περίοδο εκείνη που ο Αργύρης έψαχνε ένα τεράστιο καμβά για να ξεδιπλώσει το καλλιτεχνικό του ταλέντο ,η συγκεκριμένη πολυκατοικία βρισκόταν ήδη υπό συντήρηση και είχε μια τεράστια σκαλωσιά.

Ο ίδιος απευθύνθηκε στην αντιδημαρχία πολιτισμού ενημερώνοντας τους για τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που ήθελε να κάνει, ενώ οι ιδιοκτήτες τις συγκεκριμένης πολυκατοικίας είχαν ήδη απευθυνθεί στην αντιδημαρχία αρχιτεκτονικού, καθώς στον καινούριο τοίχος τους ήθελαν κάτι παραπάνω από ένα καινούριο χρώμα.

Το ραντεβού του Αργύρη με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας δεν άργησε να πραγματοποιηθεί. Η συμφωνία κλείστηκε και δημιουργήθηκε το τεράστιο graffiti που κοσμεί πλεόν την πόλη μας. Για τη δημιουργία του απαιτήθηκε δουλειά τριών ατόμων επί δεκαπέντε ημέρες. Από υλικά ξοδεύτηκαν μόλις 70 σπρέι και 30 λίτρα μπογιά λάτεξ.

Σε συνέντευξή του αναφέρει ότι μέσα στο πλαίσιο της νέας τάσης, παγκοσμίως, για τη δημιουργία μεγάλων τοιχογραφιών “mural” ξεκίνησε μια συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης για τη διακόσμηση και άλλων “άψυχων” σημείων της πόλης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.