*Του Δημήτρη Σ. Κούβελα

Πιστεύω στις διαχρονικές αξίες  που συγκροτούν τη φυσιογνωμία του Έλληνα.

Κι αυτός ο δεσμός δεν γνωρίζει σύνορα, όσο είναι βαθιά συναισθηματικός και ουσιαστικός. Είναι οι έννοιες που αντιπροσωπεύουν το ήθος μας, τις αρχές μας, τις αξίες της ζωής μας που κουβαλάμε πάνω μας όπου κι αν βρεθούμε: στη Γερμανία, στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία. Εκεί θα δεις τις μεγαλύτερες και πιο δυνατές οργανώσεις των Ελλήνων μεταναστών.

Οι πιο πολλοί Έλληνες πιστεύουν στις αξίες του έθνους, της πατρίδας, της δημοκρατίας, της θρησκείας, της ελευθερίας. Πιστεύουν στις παραδόσεις και την ιστορική αλήθεια, όπως τη βίωσαν οι γενιές που προηγήθηκαν και τις μετέδωσαν σε μας με προφορικό και γραπτό λόγο. Αυτές τις πεποιθήσεις, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οφείλουμε να διδάσκουμε στα σχολεία μας. Ειδικότερα, στο άρθρο 16 παρ. 2 του Συντάγματος αναφέρεται ότι «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Υπάρχουν βέβαια άλλοι που πιστεύουν διαφορετικά. Δικαίωμά τους και να πιστεύουν και να μάχονται για τις απόψεις τους. Όχι όμως για απόψεις που αποτελούν ξενόφερτες θεωρίες, που πολλές φορές αποδείχθηκαν και ξένες προπαγάνδες σε βάρος των λαών και σε βάρος του δικού μας λαού, δυστυχώς.

Όσο για όλους εμάς, που αποτελούμε τη σημερινή πλειοψηφία, έχουμε επίσης δικαίωμα και υποχρέωση να προβάλλουμε και να υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας. Προ πάντων επειδή αυτές εμπνέονται από τους αγώνες και τις θυσίες εκείνων που κράτησαν ζωντανή αυτή την πατρίδα και μας την παρέδωσαν ελεύθερη. Έχουμε στοιχειώδες καθήκον να την υπηρετούμε κατά δύναμη• όχι να την αμφισβητούμε και να την υποσκάπτουμε. Μη πριονίζουμε, συνεχώς, το κλαδί που μας φιλοξενεί.

Θα είμαστε καλύτερα, όταν ο καθένας μας αποφασίσει να προσφέρει, κατά δύναμη, στην οικογένειά του• όχι συνεχώς να ζητάει.

Να υπηρετήσουμε το «εμείς» του Μακρυγιάννη. Δηλαδή όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Αυτή είναι η αποστολή της Νέας Δημοκρατίας.  Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά!

Προπάντων να ξαναγίνει η Ελλάδα κανονική χώρα.

*Ο Δημήτρης Σ. Κούβελας, είναι δικηγόρος και υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία