Του Δημήτρη Ασλανίδη*

Στο πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα είδα τον ασυμβίβαστο πολιτικό που προτιμά τα έργα και όχι τα λόγια. Τέτοιους πολιτικούς έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Οι τομές και οι παρεμβάσεις της διοίκησής του έχουν αναβαθμίσει αισθητά το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών στην Κεντρική Μακεδονία. Στις 26 Μαΐου οι πολίτες θα ανανεώσουν την εντολή τους προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αλληλεγγύη για να συνεχίσει να πνέει αέρας ανάπτυξης στην Περιφέρειά μας. Σε αυτή την ομάδα θέλω να ενταχθώ και για το λόγο αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Με αυτή την ομάδα θέλω να ενώσω τις δυνάμεις μου και να εργαστώ για το καλό των συμπολιτών μου. Να συμβάλω με τις γνώσεις μου και το μεράκι μου για να συνεχιστεί το σπουδαίο έργο του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μεγάλωσα και ανδρώθηκα σε μια οικογένεια της προσφοράς και της θυσίας στον συνάνθρωπο. Είχα θείο τον Ιεραπόστολο π. Κοσμά Γρηγοριάτη, που αφιέρωσε τη ζωή του στη μαύρη ήπειρο για τους ταλανισμένους αυτής της γης.

Δεν μπορώ να ξεφύγω από το πεπρωμένο μου. Συνυπάρχω, άρα υπάρχω. Βρίσκω νόημα στη ζωή, όταν αναπτύσσομαι και προοδεύω, βοηθώντας και ομορφαίνοντας παράλληλα τις ζωές των συμπολιτών μου. Η κοινωνική προσφορά είναι ένα βασικό κίνητρο για την ανάμειξή μου στον στίβο της πολιτικής.

Δηλώνω, επίσης, παρών για να υπηρετήσω και να εκπροσωπήσω τις ακατάλυτες αξίες του Γένους μας. Την πίστη στον Χριστό και την αγάπη στη μάνα Ελλάδα. Με αυτά μεγαλούργησε ο Ελληνισμός δια μέσου των αιώνων. Είναι και πάλι καιρός να αγωνιστούμε για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία.

Και κάτι ακόμη: Οφείλει κάθε υποψήφιος, για οποιαδήποτε αυτοδιοικητική θέση, στη Μακεδονία και όχι μόνο, να δηλώσει ότι καταδικάζει απερίφραστα την μειοδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και ότι η Μακεδονία είναι μία, ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ελληνική.Και αυτές οι θέσεις δεν είναι μόνο δικές μου. Είναι και των συνυποψηφίων μου. Δεν είναι διχαστικός ο λόγος μας όταν μιλάμε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Είναι τα «πιστεύω» της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Άλλωστε, δεν μου αρέσει να διχάζω, αλλά να ενώνω τους ανθρώπους. Με συγκλονίζει η φράση της Αντιγόνης: «οὔτοι συνέχθειν, ἀλλὰ συμφιλεῖν ἔφυν». Δεν γεννήθηκα για να μισώ, αλλά για να αγαπώ και να αγαπιέμαι.

Στις 26 Μαΐου σας καλώ να δώσετε μαζί μας αυτή τη μάχη. Δώστε τη δύναμη στην «Αλληλεγγύη» να φτάσει τη Μακεδονία ακόμη ψηλότερα. Αγωνιστείτε τον αγώνα τον καλό. Πιστέψτε στο όραμα του Απόστολου Τζιτζικώστα. Καλέστε όλους εκείνους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική να πιστέψουν σε εμάς. Ας συμμετάσχουν στη γιορτή της Δημοκρατίας. Ας μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν γι’ αυτούς.

Στις ημέρες που απέμειναν μέχρι την εκλογική μάχη της 26ης Μαΐου ας συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας για να πετύχουμε την πολυπόθητη νίκη. Να είστε βέβαιοι πως αυτή η νίκη θα έρθει από την πρώτη Κυριακή.

*Ο Δημήτρης Ασλανίδης είναι φιλόλογος, ιδιοκτήτης φροντιστηρίων Μ.Ε. και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καρφίτσα