Απευθύνονται στο 4% των Ελλήνων

|
THESTIVAL TEAM

*Του Σάββα Αναστασιάδη

«Πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει, αλλιώς δεν έχει διακοπές». Η δήλωση αυτή του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά αμέσως μετά την υπογραφή της απαράδεκτης συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, με την οποία τελικά εκχωρήθηκε erga omnes η ταυτότητα της Μακεδονίας (όπως δήλωσε προχθές ο Ζάεφ) αλλά και το όνομα (όπως είναι προφανές από την ανάγνωση της συμφωνίας), μας έβαλε σε μεγάλες ανησυχίες λόγω ακριβώς της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Και δικαίως, όπως φαίνεται από την απίστευτη δήλωση του επιτρόπου διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν ότι θα προκληθεί «αναδιάρθρωση συνόρων» εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας!

Μπορεί να το μάζεψε μετά από το σάλο που προκλήθηκε, αλλά ποιος πιστεύει πια ότι ήταν λάθος όταν έχει προηγηθεί η εκχώρηση του ονόματος, της γλώσσας και της ταυτότητας της Μακεδονίας χάριν του διεθνιστικού οράματος της παρέας Τσίπρα που μας κυβερνά;

Διότι ακόμη και σε αυτό το κορυφαίο θέμα, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας τρελάνει, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι και το παράλογο ως λογικό, ακολουθώντας τη σκληρή προπαγάνδα που διδάχθηκε κάποτε η παρέα στα κόκκινα σχολεία.

Μετά από μια τέτοια λεόντειο συμφωνία σε βάρος της Ελλάδας, η φημολογία για λύση «πακέτο», η παθητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στις αλβανικές αθλιότητες σε βάρος της περιουσίας και της ζωής των Ελλήνων της Χιμάρας, αλλά κυρίως η εν κρυπτώ διαπραγμάτευση και η μη ενημέρωση της αντιπολίτευσης οδήγησαν τη ΝΔ να ζητήσει μετ’ επιτάσεως επίσημη ενημέρωση στη Βουλή.

 Ο κ. Κοτζιάς μπορεί να επαίρεται ότι λύνει εκκρεμότητες 30 και 80 ετών, όμως, είναι αλήθεια δυνατόν να διαχειρίζεται κορυφαία εθνικά θέματα εν κρυπτώ και κατά μόνας; Τόσο κατά μόνας που ούτε ο κυβερνητικός του εταίρος να μην συμφωνεί; Και όχι μόνο να μη συμφωνεί αλλά να τον κατακεραυνώνει κιόλας;

Το πρόβλημά μας λοιπόν είναι η ατζέντα Κοτζιά που προς το παρόν παραμένει κρυφή για όλους εμάς, τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού, ενώ την ίδια ώρα ο επίτροπος Χαν «βλέπει» επερχόμενη αλλαγή συνόρων.

Οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να χαρίσουν στον Έντι Ράμα τα δικαιώματα της μειονότητας των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας, όπως δεν είχαν δικαίωμα να χαρίσουν στον Ζόραν Ζάεφ το όνομα, τη γλώσσα και την ταυτότητα της Μακεδονίας. Ούτε την κατά 100% κυριαρχία της Ελλάδας στη θάλασσα, ούτε να αποδεχθούν θέμα Τσάμηδων.

Οι σκόρπιες δηλώσεις αποπροσανατολισμού των εθνομηδενιστών που ξεπούλησαν τη Μακεδονία, την ώρα που δημιουργούν τετελεσμένα στα εθνικά μας δίκαια, δεν αρκούν για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

Η κυβέρνηση Τσίπρα θα πληρώσει στις κάλπες την άσκηση εξωτερικής πολιτικής στη βάση της εμφυλιοπολεμικής προγονικής τους κληρονομιάς, βαθιά ιδεοληπτικής και προσβλητικής για το πατριωτικό αίσθημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων.Τις αποφάσεις τους αποδέχεται μόνο  το 4%, των Ελλήνων,  που είναι το πραγματικό τους ακροατήριο.Σε αυτούς απευθύνονται.  

*Ο κ. Αναστασιάδης είναι βουλευτής Ν.Δ. Β’ Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.