Του Μάκη Πολλάτου

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεσμεύτηκε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022. Μιλάμε για θηριώδη πλεονάσματα. Που για να επιτευχθούν πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι αναγκαστικές εισπράξεις φόρων μέσω κατασχέσεων λογαριασμών. Και αποδέχτηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ την απαίτηση Σόιμπλε ότι η ελληνική οικονομία θα επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 2% μέχρι το 2060! Μας έραψαν δηλαδή το κοστούμι που θα φοράμε για τα επόμενα 50 χρόνια!

Και αντί για μια συγγνώμη ονειρεύονται γραβάτες με... πέη τα οποία προφανώς αφιερώνουν σε όσους τους κάνουν κριτική. Τέτοιο επίπεδο. Θυμάστε τι έλεγαν για το χρέος πριν από ένα μήνα όταν ψήφισαν νέα μέτρα αφαίμαξης ύψους 5,4 δισ.; Οτι θα φέρουν τελική λύση για το χρέος. Ή, όπως το είχε πει ο γίγαντας ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής Συρμαλένιος, ήλπιζαν ότι με τη συμφωνία το χρέος θα μειωθεί κατά 40%. Ούτε στα όνειρά τους. Αλλά το δούλεμα συνεχίζεται κανονικά.

Ξέρετε τι ανακοινώθηκε επισήμως; Ότι όπως συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2016, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα υλοποιηθούν εάν κριθεί απαραίτητο στο τέλος του προγράμματος. Ποιος θα το αποφασίσει; Οι Γερμανοί, εννοείται. Αρκεί να διαβάσετε τις δηλώσεις που έκανε ο Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και να το συγκρίνετε με τις επίσημες αποφάσεις για να αντιληφθείτε το μέγεθος της επιτυχίας.

Τόση αξία έχουν οι πανηγυρισμοί που έγραψαν οι ανώνυμοι ινστρούχτορες στα υπόγεια του Μαξίμου και τον έστειλαν με non paper. Άξιος ο μισθός που εισπράττουν από το υστέρημά μας για να μας κοροϊδεύουν.

Mας είχαν παραμυθιάσει ότι δεν θα σκύψουν το κεφάλι και μας μετατρέπουν σε αποικία. Xειροπόδαρα δεμένους σε ένα πρόγραμμα που θα απαιτήσει απάνθρωπες θυσίες για να βγει.

Αλλά στην κυβέρνηση ενδιαφέρονται μόνο για την παραμονή τους στην εξουσία.

Τίποτα δεν χαμπαριάζουν από τις αποκαλύψεις Σόιμπλε ότι είχαν συναινέσει από το Eurogroup του Μαΐου στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε αλλά ζήτησαν τρεις εβδομάδες για να διαχειριστούν επικοινωνιακά τη συμφωνία. Δηλαδή να μαζέψουν χάντρες για τους Έλληνες που μάλλον πρέπει να μας θεωρούν καθυστερημένους. Να συγκεντρώσουν φύκια και σανό για να μας μπουκώσουν τα ψέματά τους.

Με τα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφώνησαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι μέχρι το 2060 αποδέχτηκαν τη λεηλασία της Ελλάδας. Λίγο ενδιαφέρει ότι οι πιστωτές ταπείνωσαν και γελοιοποίησαν την ομάδα Τσίπρα-Τσακαλώτου.

Διότι πραγματικά, τι άλλο να πει ο αχώνευτος Σόιμπλε... Δημόσια, κι ας κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι ότι δεν κατάλαβαν, ο Σόιμπλε είπε στον Τσίπρα να μην τηλεφωνεί στη Μέρκελ εκλιπαρώντας τη Γερμανίδα καγκελάριο διότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Eurogroup.

Αν το πρόβλημά του πρωθυπουργού είναι πώς θα φορέσει γραβάτα, θα πρέπει να ξέρει ότι οι Έλληνες αδιαφορούν. Γιατί γνωρίζουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και η γύμνια του δεν θα καλυφθεί όσες φαρδιές γραβάτες και να βάλει, όσα φαλλικά σύμβολα κι αν έχουν πάνω.

Πηγή: protothema.gr