Στο βίντεο που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε έναν ενδιαφέροντα διάλογο μεταξύ μιας φανατικής ισλαμίστριας και του πρώην Μουσουλμάνου, Αιγύπτιου συγγραφέα, Hamed Abdel Samad. Ο διάλογος πραγματοποιήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του γερμανικού σταθμού ZDF.

O Hamed παρουσιάζει την άμεση σχέση που υπάρχει μεταξύ των διδαχών του Κορανίου και των πρακτικών των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους. Σημειώνει ότι ο αποκεφαλισμός των «απίστων» υποδεικνύεται δύο φορές στις σελίδες του Κορανίου. Τονίζει ότι η ιδεολογία των ισλαμιστών είναι συνυφασμένη με τους πολέμους κατάκτησης εδαφών των «απίστων», με απώτερο στόχο την πλήρη εξαφάνισή τους.

«Ο Ισλαμισμός είναι μέρος του Ισλάμ και υπάρχει σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες. Ίσως να είναι μειονότητα στις χώρες αλλά είναι μία μειονότητα που κάνει θόρυβο» λέει χαρακτηριστικά ο Αιγύπτιος συγγραφέας.

Ο Hamed αναφέρει επίσης ότι η πλειοψηφία του χριστιανικού πληθυσμού δυσανασχετεί με εκείνους που παρουσιάζουν το Ισλάμ ως άκακο και καλό και προσθέτει ότι πρέπει να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο των Ισλαμιστών.

Η επιχειρηματολογία του Hamed Abdel Samad έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς προέρχεται από μια οικογένεια που γνωρίζει καλά το Ισλάμ. Είναι το τρίτο από τα πέντε παιδιά ενός μουσουλμάνου σουνίτη Ιμάμη. Έχει σπουδάσει σχετικά με την ανατολική πνευματικότητα και έχει διδάξει σε γνωστά πανεπιστήμια. Μετά από χρόνια ακαδημαϊκής καριέρας αποφάσισε να γίνει συγγραφέας.

Δείτε το βίντεο. Τα συμπεράσματα δικά σας.