Γράμμα προς τον οπαδό της Χρυσής Αυγής

|
ΤΑΣΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ

Της Σοφίας Ασλανίδου*

Οπαδέ και ψηφοφόρε της Χρυσής Αυγής

Για κοίτα τι έκανες; Σου είπαν ότι το έργο σου είναι θεάρεστο και η αποστολή σου χριστιανική. Τους πίστεψες. Αλλά ποιος Θεός μιλάει για φόνο;

Σου είπαν ότι το έργο σου είναι η σωτηρία της πατρίδας δηλ η αποστολή σου είναι ιδεολογική. Τους πίστεψες. Μα ποιόν σκότωσες; Τον ταξικό σου αντίπαλο; Σκότωσες το φουκαρά, έναν άνθρωπο σαν και σένα μεροκαματιάρη που παλεύει για τον επιούσιο. Σκότωσες κάποιον που δεν έχει πατρίδα.
Σου είπαν ότι πρέπει να είσαι φιλάνθρωπος και να βοηθάς τους αδύναμους. Μα εσύ τους αδύναμους »σκοτώνεις» καθημερινά.

Γιατί τους πιστεύεις; Για κοίτα λοιπόν τώρα, σ αφήσανε μόνο Το δικό σου χέρι, του αδύναμου, οπλίσανε για να σκοτώσει. Δεν σκότωσε ο αρχηγός σου, που και χρήμα έχει και βουλευτική ασυλία.

Σκότωσες εσύ που παλεύεις σκληρά για τα παιδιά σου. Για κοίτα τι παρακαταθήκη σε βάλανε να αφήσεις στα παιδιά σου; Θα είναι στο σχολείο και στη γειτονιά πάντα τα παιδιά του φονιά. Δεν σκότωσες μόνο ένα άνθρωπο, σκότωσες τα παιδιά σου, την γυναίκα σου, τους γονείς σου, τους φίλους σου. Είσαι και εσύ θύμα σαν το θύμα σου, Σε πείσανε. Γιατί φταίμε και εμείς που δεν σε πείσαμε να έρθεις μαζί μας. Γιατί σε εμάς ανήκεις. Σ εγκλωβίσανε. Έλα όσο είναι νωρίς μαζί μας. Να διαδηλώσουμε μαζί ενάντια στην οικονομική κρίση.

Οπαδέ και ψηφοφόρε της Χρυσής Αυγής μπορείς ν αλλάξεις. Και τότε θα κάνεις περήφανα τα παιδιά σου. Για τον Θεό που πιστεύεις, αν πιστεύεις, η μετάνοια είναι θεάρεστη. Για κοίτα λοιπόν σ άφησαν μόνο. Δεν έχεις, είπαν οι αρχηγοί σου, καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή. Είναι παλικάρια αυτά; Αυτή την στιγμή είσαι μόνος σου Έπρεπε να είναι δίπλα σου.

Τρέξε τώρα μόνος να πληρώσεις τους δικηγόρους σου, να θρέψεις την οικογένεια σου, να κοιτάξεις τα παιδιά σου που θα τα βλέπεις, αν τα βλέπεις, κάθε Κυριακή για το υπόλοιπο της ζωή σου. Για κοίτα την κοινωνία στα μάτια και όσο είναι νωρίς άλλαξε.

Ψηφοφόρε και οπαδέ της Χρυσής Αυγής έλα μαζί μας όσο είναι νωρίς. Πήραμε και εμείς το μάθημα μας , ίσως σε σπρώξαμε στην αγκαλιά τους . Νομίζω ότι έχεις καιρό να σκεφτείς και να αλλάξεις.

*Η Σοφία Ασλανίδου είναι δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ και καθηγήτρια στην ΑΣΠΑΙΤΕ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.