Την Γ΄ Συνάντηση Ελλήνων Σλαβολόγων με θέμα: «Η Θεσσαλονίκη και οι Κυριλλομεθοδιανές Σπουδές στην Ελλάδα» συνδιοργανώνουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Ένωση Ελλήνων Σλαβολόγων.

Η συνάντηση των Ελλήνων Σλαβολόγων που πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη δίνει την ευκαιρία στους ειδικούς επιστήμονες που μελετούν την ιστορία και τον πολιτισμό του σλαβικού κόσμου να συναντηθούν και να παρουσιάσουν τα νεότερα πορίσματα της έρευνάς τους.

Ο κατάλογος των συμμετεχόντων περιλαμβάνει καταξιωμένους ερευνητές με πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, καθώς και νεότερους ερευνητές οι οποίοι, αν και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη σλαβολογική έρευνα, παρουσιάζουν αξιοσημείωτη ερευνητική πρωτοτυπία.

Οι ανακοινώσεις καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα του πολιτισμού του σλαβικού κόσμου από τη μεσαιωνική περίοδο μέχρι τις μέρες μας με ιδιαίτερη έμφαση στις διαχρονικές σχέσεις και τους πνευματικούς δεσμούς του σλαβικού με τον ελληνικό κόσμο.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 4 Μαΐου (10:15-14:00 & 18:15-20:00) και το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 (10:30 – 14:00) στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη) στην Πλατεία Ιπποδρομίου.