Το βιβλίο « Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ – ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ » των Εκδόσεων Σταμούλη - της Διαιτολόγου -Διατροφολόγου Παναγιώτας Καρακασίδου Master Practitioner in Eating Disorders παρουσιάζει σήμερα το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 18:30 και έχει ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών για διατροφικά θέματα – συνδυασμούς τροφών αλλά και μυστικά διατροφικής αξίας για την περίοδο της Νηστείας

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Παναγιώτα Καρακασίδου θα παρουσιά­σει με συστηματικό τρόπο τα σημαντικότερα από αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε για τη διατροφή στη διάρκεια της νηστείας, ενώ παράλληλα μας προσφέρει νοστιμότατες συνταγές δοκιμασμένες επί χρόνια από την ίδια στην καθημερινή ζωή της οικογένειάς της.

Αυτός ο συνδυασμός επιστημονικής γνώσης και βιωμένης εμπειρίας κάνει το βιβλίο μοναδικό.

Στα αρχικά κεφάλαια υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για τη θρεπτική αξία των διαφόρων ειδών τροφίμων, ώστε να μπορείτε και μόνοι σας να διαμορφώσετε ένα πρόγραμμα πλήρους και ισορροπημένης διατροφής.

Στα επόμενα κεφάλαια παρατίθενται αναλυτικά διαιτολόγια για κάθε είδος νηστείας (κατάλυση κρέατος, αυγού και γαλακτοκομικών, ιχθύος, οίνου και ελαίου) και για κάθε επιμέρους περίοδο του έτους.

Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται ιδιαίτερα γευστικές συνταγές ολοκληρωμένες διατροφικά. Συνοδεύονται από καθημερινές φωτογραφίες τραβηγμένες μέσα στην κουζίνα της Παναγιώτας Καρακασίδου.

Η έκδοση έγινε με την υποστήριξη του Κέντρου Εκπαίδευσης Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών και με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Wish.

Θα ακολουθήσει πλούσιος… νηστίσιμος μπουφές

Χορηγοί

Marki`s Fast Food Μ. Αλεξάνδρου 30, Εύοσμος
ΚΙΝΕΖΟΣ Φούρνος Ευαγ. Θεοτόκου 46, Εύοσμος