Στον εντοπισμό δεκάδων αυγών δεινοσαύρων προχώρησαν επιστήμονες σε περιοχή της Κίνας, προκαλώντας ενθουσιασμό στην επιστημονική κοινότητα.

Τα αυγά, τα οποία εντοπίστηκαν σε άριστη κατάσταση, έχουν ηλικία 130 εκατ. ετών

Όπως γράφει το protothema.gr, η μεγάλη ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό προϊστορικών τσιμπουριών, μέσω των οποίων είναι πιθανό να «παραχθούν» πολλά είδη από έναν εξαφανισμένο, όσο και επικίνδυνο κόσμο.

Τα αυγά βρέθηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων, σε εργοτάξιο κοντά στην πόλη Γκαντζού. Είναι στην περιοχή που οι παλαιοντολόγοι ονομάζουν «ιδιαίτερη πατρίδα των δεινοσαύρων».

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα αυγά δημιουργήθηκαν πριν απο 130 εκατ. χρόνια και όλο αυτό το διάστημα διατηρήθηκαν σε άριστη κατάσταση εξαιτίας του υλικού που τα κάλυψε.

Οι εργάτες αρχικά θεώρησαν ότι πρόκειται για πέτρες. Το πολύ καλά διαμορφωμένο οβάλ σχήμα τους, ωστόσο, προκάλεσε ερωτηματικά, γεγονός που οδήγησε στη διακοπή των εργασιών.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως επιστημονικό επιτελείο, το οποίο διέκρινε αμέσως ότι πρόκειται για αυγά δεινοσαύρων. Ένα δείγμα που δόθηκε για ανάλυση, αναμένεται να επιβεβαιώσει τη χρονολογία προέλευσής τους, η οποία κατά πάσα πιθανότητα, θα συμφωνεί με τις αρχικές εκτιμήσεις των 130 εκατ. χρόνων.

Δείτε το βίντεο: