Εξοικονομήστε χρήματα κάνοντας προσεκτική έρευνα αγοράς σε μια real time μηχανή σύσκρισης τιμών

|
THESTIVAL TEAM

Είναι άξιο προσοχής πως μερικές φορές μια προσεκτική έρευνα αγοράς μπορεί να φέρει στην…

επιφάνεια εντυπωσιακές διακυμάνσεις στις τιμές, ακόμα και για το ίδιο προιόν, και αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στην τουριστική αγορά, όπου οι ξενοδοχειακές τιμές, ανάλογα τη σελίδα που θα επιλέξετε για online booking, μπορεί να διαφέρουν εώς και 50%!

Για παράδειγμα, για διαμονή μίας συγκεκριμένης ημέρας στο ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας, για τα τέλη Σεπτεμβρίου, μέσω της σελίδας της booking, βρήκαμε ένα διπλό δωμάτιο στα 210 ευρώ. Στην ίδια αναζήτηση μέσω του portal σύγκρισης τιμών trivago.gr, η αντίστοιχη τιμή ανήλθε στα 120 ευρώ(!), διακύμανση που πιθανώς οφείλεται σε κάποιο deal της τελευταίας στιγμής, για το οποίο ενημερώθηκε το αντίστοιχο site για κρατήσεις, αλλά όχι η booking.

Έτσι, μια μηχανή αναζήτησης όπως η trivago για τα ξενοδοχεία, αλλά και γενικότερα μια προσεκτική έρευνα αγοράς μέσω ενός κατάλληλου portal ή του Google μπορεί να αποβεί εξαιρετικά συμφέρουσα οικονομικά! (όχι Yahoo! ή Bing, καθώς η επιστροφή αποτελεσμάτων είναι πραγματικά απογοητευτική. Ειδικά στο Yahoo!, έχουν δημιουργηθεί σελίδες όπου ποστάρονται απλά όροι αναζήτησης που πληκτρολογούν οι χρήστες, χωρίς κανένα άλλο περιεχόμενο, προκαλώντας σύγχυση στη μηχανή αναζήτησης και κάνοντας την να εμφανίζει αυτές τις σελίδες ως αποτελέσματα. Αυτό έχει ως συνέπεια πολλές φορές η 3η ή 4η σελίδα αποτελεσμάτων για όρους όπως “ταξίδι έξω από την Αθήνα” να αποτελούνται 8/10 αποτελέσματα από τέτοιες σελίδες.)

Αντίστοιχα τέτοιες διαφορές μπορεί να λαμβάνουν χώρα και για κάποιο αντίστοιχο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, οπότε μπορεί να προβεί ιδιαίτερα κερδοφόρα μια προσεκτική έρευνα αγοράς με μια real-time μηχανή σύγκρισης τιμών.»

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.