Αναλυτές προβλέπουν μεγάλες μειώσεις στις τιμές των iPhone

|
THESTIVAL TEAM

Μετά την κυκλοφορία του iPhone 11 και του iPhone 11 Pro, οι αναλυτές εξετάζουν βαθύτερα τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχουν οι νέες συσκευές στην τιμή των παλαιότερων μοντέλων. Οι αναλυτές της Deutsche Bank πιστεύουν ότι η δημοτικότητα του iPhone 11 ενδέχεται να επηρεάσει την μέση τιμή πώλησης των παλαιότερον iPhone και εξηγούν ότι η μέση τιμή πώλησης τους μπορεί να μειωθεί κατα 4% εώς 6% κατα την διάρκεια του 2020. Εκτιμάται ότι το iPhone 11, το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 40% των πωλήσεων iPhone κατά τους επόμενους 12 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone XR, το iPhone 11 Pro, το iPhone 11 Pro Max θα αντιπροσωπεύουν μόλις το 60% των πωλήσεων του iPhone. Η χαμηλότερη τιμή των 699$ του iPhone 11 συγκριτικά με τα 749$ του iPhone XR πέρυσι είναι αυτό που θα επηρεάσει αρκετά την μέση τιμή πώλησης των υπολοίπων.

Όπως αναφέρει το ired.gr, ενώ άλλοι αναλυτές πιστεύουν ότι η Apple μπορεί να προσπαθεί να αντισταθμίσει την χαμηλότερη μέση τιμή πώλησης με υψηλότερα ποσοστά πωλήσεων, ο αναλυτής Jeriel Ong  της Deutsche Bank δεν είναι ακόμα σίγουρος για αυτό, αφού δεν πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθμιστεί επαρκώς έτσι ώστε να υπάρχει μια αντίστοιχη άνοδος κατά τα επόμενα έτη.

Αναφορικά στις υπόλοιπες υπηρεσίες της Apple η Deutsche Bank αναφέρει ότι η εταιρεία μπορεί να συγκεντρώνει εως και 252$ παραπάνω ετησίως από κάθε χρήστη iPhone που θα χρησιμοποιεί τις συνδρομητικές υπηρεσίες, Apple Arcade, Apple TV+, Apple Music και iCloud.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.