Πότε έρχονται τα πρώτα 5G iPhone;

|
THESTIVAL TEAM

Η Apple ανακοίνωσε πως έφτασε σε μια συμφωνία με την Qualcomm, έτσι ώστε να λυθούν όλες οι δικαστικές διαμάχες που είχαν οι εταιρείες, και έτσι, λέγεται πως η Apple θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα 5G modems που κατασκευάζει η Qualcomm στα iPhone του 2020.

Σύμφωνα με το ired.gr, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Αpple και Qualcomm διήρκησε για εβδομάδες, και χθες έφτασαν σε μια λύση. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, η Αpple λέγεται πως ξεκίνησε να δοκιμάζει τα 5G modems της Qualcomm, και ζήτησε και από τους προμηθευτές της να κάνει το ίδιο.

Από τη στιγμή που ο χρόνος έχει περάσει και η Αpple δεν προλαβαίνει να βάλει τα modems της Qualcomm στα αμέσως επόμενα iPhone, δηλαδή αυτά που θα κυκλοφορήσουν φέτος, πηγές με άμεση πρόσβαση στη συμφωνία που συνάφθηκε αναφέρουν πως τα μοντέλα του 2020 θα τα “φοράνε”, και τις 4G εκδόσεις, αλλά και τις 5G.

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης των εταιρειών, φήμες ανέφεραν πως η Apple είχε στηριχθεί για τα 5G modems στην Intel, η οποία τελικώς απέτυχε να τηρήσει τα χρονικά πλαίσια τα οποία είχαν τεθεί, και δεν υπήρχε σαφής ενημέρωση για το αν θα μπορούσαν να είναι τα modems της διαθέσιμα για τα iPhone του 2020.

Να σημειωθεί κάπου εδώ, πως παράλληλα με τη συμφωνία της Αpple με την Qualcomm, η Intel ανακοίνωσε πως θα πάψει να βρίσκεται στην αγορά των 5G modems για κινητά, και θα ρίξει όλο της το βάρος στα 4G και 5G modems για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και όλες τις υπόλοιπες συσκευές οι οποίες συνδέονται στο internet και είναι δεδομενοκεντρικές, όπως επίσης και στη 5G δικτύωση για επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της εταιρείας, Bob Swan, δεν υπάρχει κάποιο μονοπάτι καθαρού κέρδους και θετικών συνεπειών για την Ιntel από την ενασχόλησή της με τα modems για κινητά τηλέφωνα, οπότε συνεχίζουν ακόμη με γνώμονα το 5G, μα για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και συσκευές.

Έτσι, έχουμε από τη μία την Intel η οποία βγαίνει τελείως από το παιχνίδι για τα 5G modems για κινητά για να δώσει βάση σε άλλες κατευθύνσεις, και την Qualcomm, η οποία απ’ότι λέγεται, η συμφωνία της με την Apple υπεγράφη για 6 χρόνια, με έναν όρο επέκτασης δύο ετών, και με ένα ποσό το οποίο πληρώθηκε η εταιρεία, μιας και η Apple και οι προμηθευτές της παρακράτησαν 7.5 δισεκατομμύρια δολλάρια λόγω δικαιωμάτων από την Qualcomm κατά τη δικαστική τους διαμάχη.

Για τους απλούς χρήστες, βέβαια, το σημαντικό θα ήταν να ανακοινωθούν επίσημα οι πρώτες κυκλοφορίες 5G συσκευών, και όλα τα υπόλοιπα είναι ήσσονος σημασίας…

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.