Αν χρησιμοποιείτε το Windows 10 PC σας ή laptop σας για gaming, τότε πιθανόν να παρατηρήσατε ότι οι επιδόσεις κάποιων games σε επίπεδο γραφικών μειώθηκαν αυτή την εβδομάδα. Το πρόβλημα αυτό οφείλεται καθαρά στην Microsoft.

Όπως αναφέρει το DSOGaming, την 1η Μαρτίου η Microsoft κυκλοφόρησε το KB4482887 Windows Update, το οποίο προσπαθεί να επιλύσει διάφορα minor issues και παράλληλα περιλαμβάνει διάφορα performance tweaks με στόχο να βελτιώσει την εμπειρία των Windows 10.

Εντούτοις, κατά την διαδικασία βελτίωσης των Windows 10 σε συγκεκριμένους τομείς, παρατηρήθηκαν προβλήματα στον τομέα του gaming. Μετά την εγκατάσταση του update, οι επιδόσεις συγκεκριμένων games σε επίπεδο γραφικών και mouse υποβιβάστηκαν. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Destiny 2.

H Microsoft, σύμφωνα με το gr.pcmag.com, έχει ήδη επιβεβαιώσει το πρόβλημα και προσπαθεί να βρει που ακριβώς οφείλεται για να μπορέσει να το επιδιορθώσει. Το πιθανότερο είναι ότι το πρόβλημα θα λυθεί στο επόμενο update, αν και εφόσον το support team της Microsoft καταφέρει να εντοπίσει γρήγορα το bug.

To πόσο ενοχλητικό θα είναι το συγκεκριμένο πρόβλημα, εξαρτάται από τα games που παίζετε και από το πόσο συχνά ασχολείστε μαζί τους. Προφανώς αν αφιερώνετε αρκετές ώρες την μέρα παίζοντας Destiny 2, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα μισείτε την Microsoft μέχρι να κυκλοφορήσει το απαιτούμενο fix.