Η Apple κυκλοφόρησε προ ημερών το update iOS 12.1.4 για να διορθώσει το σημαντικό σφάλμα στο GroupFaceTime, το οποίο κυκλοφόρησε σε ολόκληρο τον κόσμο και δημιούργησε ντόρο για τη δυνατότητα που παρείχε σε έναν χρήστη να... "κρυφακούσει" τον συνομιλητή του, πριν ο τελευταίος αποφασίσει αν θα δεχτεί ή απορρίψει την εισερχόμενη κλήση!

Τελικά, η Apple απολογήθηκε, απενεργοποίησε προσωρινά τη λειτουργία ομαδικής κλήσης στο FaceTime και μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας περίπου κυκλοφόρησε τη νέα αναβάθμιση λογισμικού, η οποία διόρθωνε το bug.

Το γεγονός, όμως, είναι πως πέρα από τη διόρθωση του παραπάνω σφάλματος, το iOS 12.1.4 έφερε στις ζωές των κατόχων iPhone και iPad άλλο ένα σημαντικό. "κρυφό" χαρακτηριστικό που δεν προβλήθηκε σχεδόν καθόλου, παρά τις διευκολύνσεις που παρέχει! Το χαρακτηριστικό αυτό, αφορά στη διαχείριση των συνδρομών σας σε διάφορες υπηρεσίες, στις οποίες έχετε εγγραφεί μέσω AppStore, όπως το Netflix ή η Apple Music για παράδειγμα.

Τι ίσχυε για τη Διαχείριση Συνδρομών

Μέχρι πρότινος, οι χρήστες iPhone και iPad, όταν ήθελαν να διαχειριστούν τις συνδρομές τους (να ανανεώσουν, να αλλάξουν πρόγραμμα ή να διαγραφούν από αυτές), έπρεπε να ακολουθήσουν ένα λίγο... μπερδεμένο μονοπάτι. Συγκεκριμένα, από τις Ρυθμίσεις, έπρεπε να κατευθυνθούν στο iTunes & App Store, κατόπιν να κλικάρουν στο Apple ID στην κορυφή της οθόνης και στο παράθυρο που θα εμφανιζόταν, να επιλέξουν Προβολή Apple ID. Στην επόμενη οθόνη, έπρεπε να σκρολάρουν προς τα κάτω μέχρι να βρουν τις Συνδρομές και από εκεί να διαχειριστούν τις συνδρομές στις διάφορες υπηρεσίες που είχαν εγγραφεί.

Τι αλλάζει με το iOS 12.1.4

Η Apple αποφάσισε να απλοποιήσει τη διαδικασία και εισήγαγε την επιλογή αυτή στην εφαρμογή του App Store. Πλέον, αν έχετε προχωρήσει στην απαιτούμενη αναβάθμιση λογισμικού, μπορείτε να πατήσετε στο εικονίδιο App Store και όταν βρεθείτε στην κεντρική οθόνη του καταστήματος, να κατευθυνθείτε στο εικονίδιο του προφίλ σας, στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης. Κλικάρετε εκεί και στην επόμενη οθόνη επιλέγετε Διαχείριση Συνδρομών. Και... that's it. Είστε έτοιμοι να διαχειριστείτε τις συνδρομές σας, πολύ πιο απλά και πιο γρήγορα από την προηγούμενη διαδικασία.

Επιπλέον, με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, μπορείτε εύκολα να... θυμηθείτε ανά πάσα στιγμή σε ποιες υπηρεσίες έχετε κάνει εγγραφή και να... προλάβετε να διαγραφείτε (αν δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε), πριν σας προλάβει η αυτόματη ανανέωση!

Φυσικά, σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το γεγονός πως η Apple δεν παρουσίασε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ούτε στις σημειώσεις του update, όταν αυτό κυκλοφόρησε, και άφησε τους χρήστες να το ανακαλύψουν... τυχαία. Πιθανόν να είχε πέσει όλο το επικοινωνιακό βάρος στην αναστροφή του κλίματος που είχε δημιουργηθεί με το bug στο FaceTime. Όπως και να έχει, η απλοποίηση στη διαχείριση συνδρομών είναι γεγονός και μπορείτε πλέον να την αξιοποιήσετε...

Πηγή: ired.gr