Περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο καλεί να μεταφερθούν με την ομάδα τους στο διάστημα, όπου και θα εξερευνήσουν, θα μάθουν, αλλά και θα βρουν λύσεις στο σύμπαν, σαν επιστήμονες και μηχανικοί, το FIRST LEGO League, που και για τη φετινή σχολική χρονιά 2018 - 2019 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, έχει τίτλο «Into Orbit».

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του Project. Θα χτίσουν, θα δοκιμάσουν και θα προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και την διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά θα συνεργαστούν μεταξύ τους, θα ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας και θα ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.

Ο φετινός διαγωνισμός περιλαμβάνει προκριματικούς αγώνες σε Αθήνα, Βόλο, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Κρήτη & Ξάνθη. Από τις ομάδες που συμμετέχουν συνολικά, το 1/3 θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο μεγάλο τελικό του Μαρτίου 2019 στη Θεσσαλονίκη. Ο προκριματικός της Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη του Ηρακλείου, θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Ενυδρείο Κρήτης Θalassoκosmos, όπου θα διαγωνιστούν και 11 ομάδες από όλη την Κρήτη και θα πραγματευτούν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το διάστημα και τα μυστήριά του, σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας.

Στρατηγικός συνεργάτης και συνδιοργανωτής του διαγωνισμού είναι το Ενυδρείο Κρήτης Θalassoκosmos, Gold Χορηγός του FIRST LEGO LEAGUE Crete είναι για ακόμη μια φορά τα Πλαστικά Κρήτης, ενώ Master Χορηγός το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ, που μεταφέρει το μήνυμα του διαγωνισμού "FLY TOGETHER".

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ενυδρείο Κρήτης Θalassoκosmos – ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ε.

Τελετή έναρξης: 10:00 π.μ.

Τελετή λήξης: 16:30 μ.μ.