Να μεταφερθούν με την ομάδα τους στο διάστημα, όπου και θα εξερευνήσουν, θα μάθουν, αλλά και θα βρουν λύσεις στο σύμπαν, σαν επιστήμονες και μηχανικοί προσκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά το FIRST LEGO League, που και για τη φετινή σχολική χρονιά 2018-2019 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και έχει τίτλο «Into Orbit».

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του Project. Θα χτίσουν, θα δοκιμάσουν και θα προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και τη διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά θα συνεργαστούν μεταξύ τους, θα ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας και θα ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.

Ο φετινός διαγωνισμός περιλαμβάνει προκριματικούς αγώνες σε Αθήνα, Βόλο, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Κρήτη & Ξάνθη. Από τις ομάδες που συμμετέχουν συνολικά,το1/3 θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό στις16-17Μαρτίου 2019στηΘεσσαλονίκη.

Ο προκριματικός της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, το Σαββατοκύριακο 16-17 Φεβρουαρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, όπου θα διαγωνιστούν και φέτος 36 ομάδες από την όλη την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο και θα πραγματευτούν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το διάστημα και τα μυστήριά του, σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT, που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας.

Master Χορηγοί του FIRST LEGO League Athensείναι η SAP Hellas AE, “ηγέτης” στην αγορά εταιρικού λογισμικού σε παγκόσμιο επίπεδο, και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ, που μεταφέρει το μήνυμα του διαγωνισμού "FLY TOGETHER". Τοπικός συνεργάτης για τη διοργάνωση της Αθήνας είναι η ομάδα εκπαιδευτών Mathisiς, κ.κ. Γκρέτα Λεβέντη, Τάσος Κόλλιας, Μάκης Τριανταφυλλίδης και Αντώνης Σκέλλας.

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Σάββατο διάρκεια διαγωνισμού: 10.00-15.00

Τελετή λήξης: Κυριακή13.00μ.μ.(διάρκειαδιαγωνισμού:10.00-15.00)

Είσοδος Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες της eduACT και του FLL Greece: www.eduact.org & https://firstlegoleague.gr