Ένα μοναδικό, ολοκληρωμένο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο για όλες τις ηλικίες, περιμένει τους μικρούς επιστήμονες να γνωρίσουν τη μαγεία του διαστήματος, στο Νόησις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νόησις και το πρόγραμμα:

Astronauts

Για τους μικρούς αστροναύτες, σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν και να κατανοήσουν βασικές έννοιες της φυσικής, των μαθηματικών και της μηχανικής, πάντοτε μέσα από το παιχνίδι. Κατασκευή μηχανισμών με τουβλάκια LEGO, πειράματα με απλά υλικά και βασικές αρχές προγραμματισμού, πάντοτε σχετικά με την θεματική του διαστήματος, στελεχώνουν τα εργαστήρια. Διαχέουμε τη γνώση μέσα από διασκεδαστικές μεθόδους διδασκαλίας!

Τάξη: Προνήπια – Νήπια

Ημερομηνίες: Σάββατο 20/10 & 03, 10, 17/11

Ώρα: 16.00 – 18.00

Comets – WeDo

Τα παιδιά γίνονται πλέον μέλη μιας ερευνητικής ομάδας, όπου μέσα από την συνεργασία γνωρίζουν έναν καινούργιο κόσμο. Κάθε εργαστήριο αποτελεί και μια καινούργια ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα διαφορετικό κομμάτι του διαστήματος, να κατασκευάσουμε, να διασκεδάσουμε! Brainstorming, ρομποτική και δραστηριότητες S.T.E.A.M. συνδυάζονται έτσι, ώστε τα παιδιά να ζήσουν την απόλυτη διαστημική εμπειρία!

Τάξη: A’ και Β’ Δημοτικού

Ημερομηνίες: Κυριακή 21/10 & 04, 11, 18/11

Ώρα: 11.30 – 13.30

Asteroids – WeDo 2.0

Τα παιδιά αστέρια, σχηματίζουν ομάδες και εξερευνούν το διάστημα παρέα. Σε κάθε εργαστήριο αυτού του κύκλου τίθεται και μια διαφορετική αποστολή. Σκοπός είναι τα παιδιά να ερευνήσουν, να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο του διαστήματος. Ρομποτικές κατασκευές και S.T.E.A.M. δραστηριότητες βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και την κριτική τους σκέψη.

Τάξη: Γ’ και Δ’ Δημοτικού

Ημερομηνίες: Κυριακή 21/10 & 04, 11, 18/11

Ώρα: 14.00 – 16.00

Meteors – Ev3

Για τα μεγαλύτερα παιδιά η πρόκληση είναι διαφορετική. Κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας LEGO MINDSTORMS EV3 μελετούν και μαθαίνουν για τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν στο διάστημα. Κατασκευές χωρίς οδηγίες, εξοικείωση με τους αισθητήρες, ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, είναι μερικοί από τους εκπαιδευτικούς στόχους που έχουν τεθεί σε αυτή τη διαστημική μας εξερεύνηση!

Τάξη: Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού

Ημερομηνίες: Σάββατο 20/10 & 03, 10, 17/11

Ώρα: 18.15 – 20.15

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στα τμήματα όλων των επιπέδων καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος είναι από την EDUACT.

 Ταξίδι στον κόσμο των Drones:  Φανταστικές αποστολές

Τα  μη επανδρωμένα Αεροσκάφη  Drones, είναι ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους της τεχνολογίας. Οι εφαρμογές τους είναι πάρα πολλές και αυξάνουν συνεχώς καθώς εξελίσσονται.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Drones 1: Φανταστικές αποστολές είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας ειδικά drones ως εκπαιδευτικό εργαλείο, διδάσκουμε βασικές δεξιότητες και γνώσεις σε παιδιά 10-13 ετών (Δ’ Δημοτικού – Α’ Γυμνασίου).

Σε επίπεδο τεχνικών γνώσεων τα παιδιά:

• μαθαίνουν έννοιες φυσικής και μηχανολογίας, που σχετίζονται με την πτητική ικανότητα των drones,

• μαθαίνουν βασικά στοιχεία για το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει τη χρήση των drones στην Ελλάδα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,

• μαθαίνουν πώς να χειρίζονται ένα drone μέσα από μια σειρά δοκιμασιών ακρίβειας, ταχύτητας και δεξιοτεχνίας,

• συμμετέχουν σε αποστολές μεταφοράς ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε μια απομακρυσμένη περιοχή ή μια περιοχή σε έκτακτη ανάγκη,

• συμμετέχουν σε αποστολές έρευνας από αέρα,

• μαθαίνουν να προγραμματίζουν, σχεδιάζοντας και εκτελώντας ένα σχέδιο πτήσης βάσει κάποιου σεναρίου

Σε επίπεδο γενικών δεξιοτήτων, το πρόγραμμα εστιάζει στις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν και να συνεργάζονται σε μικρές ομάδες, ώστε να εντοπίζουν και να επιλύουν προβλήματα. Επίσης, ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν το προσωπικό στοιχείο του κάθε μέλους της ομάδας, επινοώντας μια λύση διαφορετική από αυτές των άλλων ομάδων.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω στηρίζονται σε έναν βασικό πυλώνα: το παιχνίδι. Τα drones είναι το κατάλληλο εργαλείο, ώστε να δώσουμε στα παιδιά όλες τις παραπάνω δεξιότητες και γνώσεις, χωρίς να χρειαστεί να τους τις διδάξουμε… αρκεί να παίξουμε.

Ηλικίες: Δ΄ Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου

Αριθμός ατόμων: 16

Ημερομηνίες: Σάββατο 13/10, 20/10, 3/11, 10/11

Ώρα: 13.30 – 15.30

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στα τμήματα όλων των επιπέδων καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος είναι από τον Ανέστη Μαυρίδη, Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, Δάσκαλος Πληροφορικής.

Πληροφορίες www.noesis.edu.gr