ΔΕΘ: Ένας κόσμος εικονικής πραγματικότητας και νέων τεχνολογιών στο περίπτερο των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Νέες τεχνολογίες και εικονική πραγματικότητα παρουσιάζονται στο κοινό μέσα από τις 60 εταιρείες – κολοσσούς που δίνουν το «παρών» στο περίπτερο των ΗΠΑ, η οποία είναι η τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο περίπτερο 13 οι επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ θα συναντήσουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς, όπως Facebook, Google, Intel, HP, Oracle, Microsoft, Lockheed Martin κα, ενώ η Αμερική φέρνει ακόμη στη ΔΕΘ φορείς της εκπαίδευσης, καθώς και εταιρείες της ασφάλειας, της άμυνας, της φαρμακευτικής βιομηχανίας κα.

ipa.jpg

 

To ενδιαφέρον όσων κάνουν την βόλτα τους στο περίπτερο 13 συγκεντρώνει, μεταξύ άλλων το περίπτερο της Google. Εκεί, οι επισκέπτες μπορούν να ζωγραφίσουν μέσα από ένα κόσμο εικονικής πραγματικότητας, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες για έναν ψηφιακό κόσμο ξεκινώντας την εκπαίδευσή τους online στην πλατφόρμα του  Grow Greek Tourism Online, αλλά και να περιηγηθούν στην Θεσσαλονίκη μέσω του Google earth. Παράλληλα, το κοινό μπορεί ακόμη να γνωρίσει και να περιηγηθεί σε 198 μουσεία από όλο τον κόσμο, αλλά και να βγάλει μια selfie και να μάθει με ποιον πίνακα από τα συγκεκριμένα μουσεία μοιάζει μέσω του Google Art & Culture.

ipa2.jpg

ipa3.jpg

Χρησιμοποιώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας στο περίπτερο της Facebook μπορείς να περιηγηθείς στον ψηφιακό κόσμο. Για όσους ενδιαφέρονται οι επιλογές είναι δύο. Είτε να παρακολουθήσουν ένα βίντεο 7 λεπτών που μεταφέρει τον επισκέπτη στον κόσμο των δεινοσαύρων, είτε έχουν ένα συναρπαστικό ταξίδι με τρένο. Ακόμη, οι λάτρεις της πλατφόρμας μπορούν να μάθουν σχετικά με τις δραστηριότητες του Facebook στην Ελλάδα.

ipa6.jpg

Στην 83η ΔΕΘ συμμετέχει και η Coca – Cola καταλαμβάνοντας χώρο στο κέντρο του περιπτέρου των ΗΠΑ. Εκεί, οι άνθρωποι της Εταιρείας ξεναγούν τους επισκέπτες και μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τα νέα της προϊόντα, να απαντήσουν σωστά σε έξι ερωτήσεις και να κερδίσουν ένα συλλεκτικό μπουκάλι και να κάνουν ένα ταξίδι στα 50 χρόνια παρουσίας της Coca Cola στην Ελλάδα. Στο περίπτερό της, η Coca-Cola παρουσιάζει το πρόγραμμα Zero Waste Cities, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Δήμο. Στο ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιπτέρου παρουσιάζεται το διαδραστικό πρόγραμμα «Print Your City», ένα διαδραστικό πρόγραμμα που μετατρέπει τα πλαστικά απορρίμματα σε χρηστικά αντικείμενα με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης.

ipa8.jpg

Στο περίπτερο των ΗΠΑ, αρκετοί είναι αυτοί που εντυπωσιάζονται από το σταντ της Texan, όπου έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ανακύκλωση. Μηχανήματα ανακύκλωσης ξεχωρίζουν συσκευασίες από αλουμίνιο και πλαστικό και τις συμπιέζουν. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις Texan, που δραστηριοποιείται από την δεκαετία του ’80 στον τομέα της ανακύκλωσης, αλλά και να τοποθετήσουν ανακυκλώσιμα υλικά στα αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας.

ipa7.jpg

Στο σταντ της IBM, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ένα drone ίπταται προκειμένου να βγάλει φωτογραφίες πάνω από μία πόλη και να ενημερώσει για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως είναι μία φωτιά, ένα τροχαίο ατύχημα κ.α. Πρόκειται για την τεχνολογία οπτικής επιθεώρησης της IBM. Χρησιμοποιείται σε διάφορους κλάδους όπως γεωργία, έξυπνες πόλεις, βιομηχανία. Το drone επιθεωρεί την πόλη και φωτογραφίζει διάφορα συμβάντα. Οι φωτογραφίες στέλνονται στο IBM Cloud, το οποίο έχει «εκπαιδευτεί» να αναγνωρίζει το είδος του συμβάντος που καταγράφει.

ipa10.jpg

ipa12.jpg

ipa1.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.