Δεν είναι λίγες οι φορές που βγάζουμε το iPhone από την τσέπη μας και παρατηρούμε ότι η ένδειξη στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ή όπως συνηθίζουμε να λέμε, στο σήμα, είναι το E ή αλλιώς EDGE ή το GPRS. Βέβαια, μπορεί να νιώθουμε τη συσκευή μας πως “δεν τσουλάει” ακόμα και όταν βρισκόμαστε εντός ενός δικτύου 3G αντί ενός LTE ή 4G.

Επίσης, σε όλους έχει τύχει να είμαστε με κάποιον που έχει το ίδιο iPhone με το δικό μας και τον ίδιο πάροχο κινητής τηλεφωνίας και η συσκευή του να αναγράφει 4G ενώ η δικιά μας 3G. Ναι, είναι εκνευριστικότατο, ειδικά όταν θες να κάνεις κάτι στο internet επειγόντως και δεν έχεις την ανάλογη ταχύτητα πλοήγησης.

Τι συμβαίνει όμως; Και τι μπορούμε να κάνουμε; Υπάρχει τρόπος να αναγκάσουμε το iPhone ή το iPad να χρησιμοποιήσει μία καλύτερη σύνδεση, όταν αυτή είναι διαθέσιμη; Η απάντηση είναι πως ναι και η διαδικασία είναι από απλή έως αστεία.

Πώς μπορούμε να εξαναγκάσουμε το iPhone να επιλέξει μία ταχύτερη σύνδεση;

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η διαδικασία είναι απλή και όλοι λίγο πολύ την ξέρουμε. Αν θέλουμε λοιπόν να εξαναγκάσουμε το iPhone να επιλέξει μία ταχύτερη σύνδεση, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να το θέσουμε για μερικά δευτερόλεπτα σε λειτουργία πτήσης. Πάμε να δούμε τη διαδικασία μέσα από δύο τρόπους.

 Πρώτος τρόπος

Ξεκινάμε ανοίγοντας τις “Ρυθμίσεις”.

Ως πρώτη επιλογή, βλέπουμε τη “Χρήση σε πτήση”. Την ενεργοποιούμε μέσω του διακόπτη στα δεξιά. Παρατηρούμε, πως στη θέση που είναι η ένδειξη του δικτύου, εμφανίζεται το γνωστό “αεροπλανάκι”. Περιμένουμε τρία περίπου δευτερόλεπτα.

Απενεργοποιούμε τη λειτουργία πτήσης. Οι ασύρματες συνδέσεις ενεργοποιούνται (συμπεριλαμβανομένων των Wi-Fi και Bluetooth). Θα δούμε πως για ελάχιστα δεύτερα, η συσκευή θα ψάχνει για διαθέσιμα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Αν το σημείο που είστε καλύπτεται από μία πιο γρήγορη σύνδεση, θα δείτε τη συσκευή σας να την επιλέγει.

Δεύτερος τρόπος

Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο απλός, αφού η διαδικασία γίνεται μέσω του κέντρου ελέγχου. Σύρουμε από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω, μέχρι να εμφανιστεί το “Κέντρο ελέγχου”. Στο iPhone X σύρουμε προς τα κάτω από το πάνω δεξιά μέρος της οθόνης όπως κοιτάζουμε τη συσκευή.

Βλέπουμε ξανά την ένδειξη για τη λειτουργία πτήσης. Την επιλέγουμε. Περιμένουμε και πάλι τρία περίπου δεύτερα.

Απενεργοποιούμε τη λειτουργία πτήσης. Θα δούμε τη συσκευή να κάνει αναζήτηση δικτύου. Όπως και πριν, θα φροντίσει να επιλέξει αυτή με την ταχύτερη σύνδεση.

Πηγή: ired.gr