Το Instagram σήμερα κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό με την ονομασία “Εστίαση” που είναι μία εκδοχή του Portrait Mode. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που είχε φημολογηθεί πριν περίπου ένα μήνα πως επρόκειτο να κυκλοφορήσει. Αν και το portrait mode που προσφέρει η stock εφαρμογή της κάμερας στο iOS είναι μοναδικό, θα μπορούσε να πει κανείς πως το νέο χαρακτηριστικό του Instagram στοχεύει στον ανταγωνισμό με το Snapchat. Τα καλά νέα είναι πως η εν λόγω λειτουργία αφορά συσκευές iPhone 6s και νεότερες.

Το εικονίδιο για τη λειτουργία “Εστίαση”, βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα στην εφαρμογή του Instagram για το Android. Ανακοινώθηκε στον τύπο και η σημερινή ενημέρωση της εφαρμογής, επιβεβαίωσε τις προηγούμενες αναφορές.

Το χαρακτηριστικό “Εστίαση” επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες σε στυλ πορτραίτου με το γνωστό Bokeh effect που θολώνει το background. Το νέο πλήκτρο φαίνεται ανάμεσα στο “Boomerang” και στο “Superzoom”.

Η ανακοίνωση του Instagram:

“Όταν ανοίγετε την κάμερα, θα δείτε την “Εστίαση” δίπλα από το “Superzoom” και κάτω από το πλήκτρο της εγγραφής. Τραβήξτε μία selfie ή απαθανατίστε κάποιο φίλο σας με την οπίσθια κάμερα. Όπως θα προσέξετε, το πρόσωπο εστιάζεται και το σκηνικό πίσω του θολώνει. Απλά αγγίξτε για φωτογραφία ή πατήστε παρατεταμένα για λήψη video. Όταν ολοκληρώσετε τη λήψη, μπορείτε να προσθέστε φίλτρα, αυτοκόλλητα και κείμενο στη φωτογραφία ή στο video πριν το στείλετε σους φίλους σας μέσω ενός story ή μέσω μηνύματος Direct.”

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη για συσκευές από το iPhone 6s και ύστερα ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε να επισημάνουμε πως είναι διαθέσιμη και για το iPhone SE. Να σημειώσουμε πως το γνωστό Portrait Mode της Apple είναι διαθέσιμο μόνο για τις συσκευές 7 Plus, 8 Plus και X.

πηγή: ired.gr