Αυτοκριτική Ζούκερμπεργκ ενώπιον του Κογκρέσου

|
THESTIVAL TEAM

Στην παραδοχή πως το Facebook έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα για να αποτρέψει την κακοδιαχείριση τόσο της πλατφόρμας του όσο και των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, προχώρησε σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου ο διευθύνων σύμβουλος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Τις επόμενες δύο μέρες ο Ζούκερμπεργκ θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των Αμερικανών βουλευτών σχετικά την ακατάλληλη εκμετάλλευση δεδομένων χρηστών του Facebook από την Cambridge Analytica, αλλά και για τον ρόλο που διαδραμάτισε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

«Δεν είχαμε μία αρκετά πλήρη εικόνα της ευθύνης μας και αυτό ήταν μεγάλο λάθος», τόνισε ο ιδρυτής του Facebook κατά τη σημερινή του κατάθεση, προσθέτοντας πως «ήταν λάθος μου και ζητώ συγγνώμη. Ξεκίνησα το Facebook, το διαχειρίζομαι και είμαι υπεύθυνος για το συμβαίνει εδώ».

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν κάναμε αρκετά για να αποτρέψουμε τη χρήση αυτών των εργαλείων για κακό (…) αυτό ισχύει για τις ψευδείς ειδήσεις, τις ξένες παρεμβάσεις στις εκλογές, τη ρητορική μίσους, καθώς επίσης και στους προγραμματιστές και το απόρρητο των δεδομένων», σημείωσε ο Ζούκερμπεργκ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.