Το Britain First απέκλεισε από την πλατφόρμα του το Facebook, καθώς παραβίασε τους κανόνες κατά της πρόκλησης μίσους, βάζοντας σε μαύρη λίστα ένα ακροδεξιό κόμμα ,που βρέθηκε στο επίκεντρο όταν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έκανε retweet ισλαμοφοβικών του αναρτήσεων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Facebook ανακοίνωσε ότι κατέβασε τη σελίδα του Britain First στο κοινωνικό δίκτυο, καθώς και τις σελίδες των επικεφαλής της, των Πολ Γκόλντινγκ και Τζέιντα Φράνσεν, επειδή κατ’ επανάληψη παραβίασαν τους κανόνες που στόχο έχουν να σταματήσουν την υποκίνηση μίσους κατά μειονοτικών ομάδων.

Η διαγραφή των σελίδων της Britain First έγινε την ώρα που το Facebook και άλλες εταιρίες του διαδικτύου, όπως η Twitter και η Google, δέχονται αυξανόμενες πιέσεις να περιφρουρήσουν τα δίκτυά τους και να αξιολογούν το περιεχόμενο για να αποτρέπουν τις εξτρεμιστικές οργανώσεις από το να εξαπλώνουν το μήνυμά τους και να στρατολογούν μέλη διαδικτυακά.

Το Facebook, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι προσέχει να μην διαγράφει αναρτήσεις ή σελίδες απλά και μόνο επειδή είναι αμφιλεγόμενες και δεν αρέσουν σε κάποιους, αλλά σημείωσε ότι η Britain First ξεπέρασε τα όρια και παραβίασε τους κανόνες κατά του μίσους με τις ισλαμοφοβικές της αναρτήσεις.

«Δεν το παίρνουμε ελαφρά τη καρδία αλλά έχουν κατ’ επανάληψη αναρτήσει περιεχόμενο που στόχο έχει την υποκίνηση έχθρας και μίσους σε βάρος μειονοτικών ομάδων, το οποίο αποκλείει τις σελίδες από την υπηρεσία μας», ανέφερε το Facebook σε ανάρτησή του σε blog.