Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι φοιτητές και δη στη Θεσσαλονίκη, επιλέγουν να περάσουν τον ελεύθερό τους χρόνο παίζοντας Τichu. Σε όποια γωνιά πανεπιστημίου, καφετέριας αλλά και φοιτητικού σπιτιού και να ψάξει κανείς, είναι σίγουρο ότι θα βρει μια τράπουλα του ιαπωνικού παιχνιδιού.

Η μεγάλη απήχηση του Tichu έχει οδηγήσει στη διοργάνωση αρκετών τουρνουά, τα οποία ενίοτε συνοδεύονται από μεγάλα έπαθλα. Έτσι ακριβώς, μια ομάδα φοιτητών, προγραμματιστών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ορμώμενη από τη φρενίτιδα για το ομαδικό παιχνίδι, θέλησε να πάει το “άθλημα” ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας την εφαρμογή “Triumph on Tichu”.

Μέσω αυτής, ο παίκτης καταγράφει τα παιχνίδια που παίζει τόσο με την παρέα του, όσο και σε τουρνουά (αρκεί και οι παίκτες που παίζουν να έχουν Profile στην εφαρμογή) και έτσι εντάσσεται σε μια πανελλήνια κατάταξη. Στην κατάταξη του Triumph on Tichu τρέχουν ήδη χρηματικά έπαθλα.

tichum.pngtichumm.png

Περιγραφή της εφαρμογής.

Αφού πατήσει στο λογότυπο (που βρίσκεται στην αρχική σελίδα), ο κάθε παίκτης ορίζει και καταχωρεί τον προσωπικό του «Κωδικό Πρόσκλησης»*, προκειμένου να εντοπιστεί και να προστεθεί στο παιχνίδι. Αφού προστεθούν και οι άλλοι 3 παίκτες, ο δημιουργός του παιχνιδιού έχει τη δυνατότητα να πατήσει πάνω στο κουμπί της έναρξης (Vs) και να ξεκινήσει η καταμέτρηση των πόντων.

Η καταμέτρηση γίνεται μέσω του Tichu Counter το όποιο η ομάδα προσπάθησε να κάνει ακόμα πιο απλό από τα συνηθισμένα. 

"Μόλις κάποια από τις δύο ομάδες συμπληρώσει  1000 πόντους (χωρίς να βρίσκεται σε ισοπαλία με την αντίπαλη) ο δημιουργός έχει την δυνατότητα να λήξει το παιχνίδι πατώντας το κουμπί «Τέλος Παιχνιδιού». Με το πάτημα του κουμπιού, οι παίκτες πλέον μπορούν να δουν τα στατιστικά του παιχνιδιού τους, τα οποία στη συνέχεια αποθηκεύονται ως προσωπικές πληροφορίες του κάθε χρηστή και λαμβάνονται υπόψη στην δημιουργία του Trelo* του" αναφέρουν οι δημιουργοί του app στη σελίδα του Triumph on Tichu.

Κωδικός Πρόσκλησης

Ο κωδικός αυτός αποτελεί το κλειδί στην προσθήκη παικτών κατά την δημιουργία του παιχνιδιού. Πρέπει να μένει κρυφός, αφού η γνωστοποίηση του σε άλλους παίκτες μπορεί να δημιουργήσει φαινόμενα δημιουργίας ψεύτικων παιχνιδιών.

Trelo

Μονάδα μέτρησης των ικανοτήτων του κάθε παίχτη.

Το trelo (triumph + elo) είναι ένας δεκαδικός αριθμός από το 0 μέχρι το 10 ο όποιος δημιουργείται με βάση τα στατιστικά του κάθε παίχτη.

Έπαθλα:

Οι πρώτοι 5 της κατάταξης θα κερδίσουν το κέρασμα ολόκληρης της παρέας τους στο Cafe mera, ωστόσο, η πρώτη 3αδα θα λάβει επιπλέον έπαθλο. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο πρώτος: 30€ κουπόνι για το WE.
  • Ο δεύτερος: 15€ κουπόνι για το WE.
  • O τρίτος: 5€ κουπόνι για το WE.

Επίσης, δυο τυχεροί συμμετέχοντες θα κερδίσουν από 25€ μετρητά. Προκειμένου να μπείτε σε αυτή την κλήρωση το μόνο που χρειάζεται, είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή στην κινητό σας και να κάνετε τον δικό σας προσωπικό λογαριασμό.

Κατεβάστε το Triumph on Tichu δωρεάν στο Google Play πατώντας ΕΔΩ.