Ένα ακόμα επάγγελμα φαίνεται ότι κατακτούν τα ρομπότ που αν και έχει μεγάλες δυσκολίες δεν φαίνεται να τα δυσκολεύει. Ο λόγος για το επάγγελμα του οδοντιάτρου που ειδικά στην Κίνα παρουσιάζει έλλειψη τα τελευταία χρόνια.

Το κενό ήρθαν να καλύψουν σε κάποιες περιπτώσεις τα ρομπότ μιας και στην Κίνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφύτευση δοντιών αποκλειστικά από ρομπότ.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ήταν παρόντες βέβαια και κανονικοί γιατροί, ο ρόλος τους όμως την καθαρά επικουρικός και τελικά δεν χρειάστηκε να παρέμβουν σε κανένα στάδιο της διαδικασίας.

Η συγκεκριμένη επέμβαση κράτησε περίπου μια ώρα και έγινε στην πόλη Ξιάν της περιφέρειας Σαανξί, με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι όλα έγιναν όπως ακριβώς θα γινόντουσαν από ανθρώπινο χέρι.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής γιατρός των δύο ομάδων που συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου ρομπότ, το οποίο χρησιμοποίησε εμφυτεύματα που είχαν τυπωθεί σε 3D εκτυπωτή.

Στην Κίνα εκτιμάται ότι υπάρχουν 400 εκατομμύρια ασθενείς που έχουν ανάγκη εμφυτευμάτων. Σε ετήσια βάση τοποθετούνται περίπου 1 εκατομμύριο εμφυτεύματα αλλά σε πολλές περιπτώσεις με ιατρικά λάθη που ταλαιπωρούν για μεγάλο διάστημα τους ασθενείς.

Πηγή: in.gr