Ρομπότ-φρουρός “πνίγηκε” πέφτοντας σε σιντριβάνι στην Ουάσιγκτον

|
THESTIVAL TEAM

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ και μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν η είδηση και οι εικόνες από τον… «πνιγμό» ενός ρομπότ -φρουρού στην Ουάσιγκτον, που έπεσε σε ένα σιντριβάνι από κτήριο με γραφεία.

Πρόκειται για ένα ρομπότ της Knightscope, το οποίο εντόπισαν και φωτογράφησαν περαστικοί, με αποτέλεσμα οι εικόνες να κυκλοφορήσουν ταχύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – δίνοντας τροφή για σχόλια σχετικά με το σημείο στο οποίο βρίσκονται κάποιες από τις πλέον φιλόδοξες τεχνολογίες του 21ου αιώνα.

«Μας υποσχέθηκαν ιπτάμενα αυτοκίνητα, και αντ’ αυτού πήραμε ρομπότ με τάσεις αυτοκτονίας» έγραψε χιουμοριστικά ένας από τους εργαζομένους του κτηρίου στο Twitter – ενώ άλλοι, όπως ο Πίτερ Σίνγκερ, συγγραφέας του «Wired for War», που ασχολείται με το θέμα των στρατιωτικών ρομπότ, σχολίασαν πως η περιβόητη «εξέγερση των μηχανών» που προφητεύεται σε πολλά έργα επιστημονικής φαντασίας, είναι ακόμα μακριά.

Σύμφωνα με τη Washington Post, το ρομπότ – που είχε «αναλάβει καθήκοντα» πριν λίγες ημέρες – εκτελούσε την συνηθισμένη περιπολία του το απόγευμα της Δευτέρας, όταν κατρακύλησε σε κάποια σκαλοπάτια, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο σιντριβάνι.

Η Knightscope από πλευράς της ανακοίνωσε πως το περιστατικό διερευνάται, τονίζοντας ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η εταιρεία χαρακτήρισε το περιστατικό μεμονωμένο και δεσμεύτηκε να αντικαταστήσει δωρεάν το ρομπότ.

Όπως αναφέρει το BBC, δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ρομπότ της Knightscope – τα οποία είναι εξοπλισμένα με σειρά αισθητήρων και συστημάτων λήψης βίντεο, αναγνώρισης προσώπου κλπ – εμπλέκεται σε κάποιου είδους ατυχές περιστατικό: Πέρυσι, ένα ρομπότ χτύπησε ένα παιδί 16 μηνών σε εμπορικό κέντρο της Σίλικον Βάλεϊ, ενός νωρίτερα μέσα στο έτος, ένας άνδρας συνελήφθη επειδή επιτέθηκε σε έναν από τους ρομποτικούς φύλακες, που περιπολούσε σε πάρκινγκ.

Σύμφωνα με τη Knighscope, ο άνδρας αυτός, που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν έλαβε χώρα το περιστατικό, ήταν ένας μηχανικός που ήθελε να… «δοκιμάσει» το ρομπότ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.