Η συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους Τμημάτων Ασφαλείας της πόλης και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην επ' αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 24 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων καθώς και των υπολοίπων συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης-σύσταση συμμορίας» και της «Απόπειρας Απάτης».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, συνεργός των συλληφθέντων, προσποιούμενος τον αστυνομικό, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση στην οικία 63χρονης, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό της πρόσωπο έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.

Στη συνέχεια, απαίτησε από την 63χρονη την καταβολή χρηματικού ποσού 2.000 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει το συγγενικό της πρόσωπο, τις νομικές συνέπειες του ¨υποτιθέμενου¨ τροχαίου ατυχήματος.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες στην περιοχή του Ευόσμου, οι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι μετέβησαν προκειμένου να παραλάβουν τα χρήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και τυχόν άλλων παθόντων.