Χάρτης Street View της Google για… γάτες!

|
THESTIVAL TEAM

Αν ενδιαφέρεστε να θαυμάστε μια παραδοσιακή ιαπωνική πόλη με τα μάτια μια γάτας, η περιφέρεια της Χιροσίμα μόλις παρουσίασε αυτό που χρειάζεστε: έναν χάρτη που μιμείται τη λειτουργία Street View της Google από την οπτική γωνία των κατοικίδιων αιλουροειδών.

Σύμφωνα με το in.gr ο διαδραστικός χάρτης καλύπτει μέχρι στιγμής μόνο το Ονομίτσι, μια παραλιακή κωμόπολη διάσημη για τις πολυάριθμες γάτες της.

Για τη δημιουργία του γατοχάρτη η υπηρεσία Τουρισμού της περιφέρειας συνεργάστηκε με τεχνικούς της Google και χρησιμοποίησε τον ίδιο εξοπλισμό με το Street View -απλώς η κάμερα βλέπει τον δρόμο από πιο χαμηλά, στο ύψος μιας γάτας.

«Θέλαμε να εισάγουμε έναν νέο τρόπο να βλέπει κανείς τις πόλεις μας και να προσφέρουμε μια άποψη των δρόμων που δεν ήταν διαθέσιμη ως σήμερα» δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας τουρισμού σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

O χάρτης περιλαμβάνει τα τοπικά καταστήματα και προσφέρει περίπου τις ίδιες λειτουργίες με άλλους online χάρτες. Παρουσιάζει επίσης τα σπίτια όπου μένουν 11 κατοικίδιες γάτες του Ονομίτσι με συνδέσμους που οδηγούν στα προφίλ τους.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.