Τι θα κάνει το νέο “μυστικό” Project Lightning του Twitter;

|
THESTIVAL TEAM

Θεωρούμενο ως ένα από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά στην ταχεία και άμεση ενημέρωση, το Twitter δεν θα μπορούσε να σχεδιάζει κάτι νέο για το μέλλον που να μην περιλαμβάνει αυτό το προσόν. Έτσι λοιπόν και το νέο, μέχρι πρότινος, μυστικό, Project Lightning που αναμένουμε θα κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ο Ντικ Κοστόλο, λίγο πριν υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, στο Buzzfeed για το νέο αυτό εργαλείο.

Στη συνέντευξη του, ο CEO του Twitter το νέο Project Lightning θα έχει εργαλεία curation και θα κατηγοριοποιεί τα tweets γύρω από διάφορα live events, όπως είναι οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, μουσικές συναυλίες και φεστιβάλ, καθώς και διάφορα πολύ σημαντικά νέα της επικαιρότητας.

Αυτά τα events θα εμφανίζονται στην εφαρμογή του Twitter σε ξεχωριστό σημείο, με διαφορετική εμφάνιση και ο χρήστης θα μπορεί να αναζητήσει tweets για μέχρι 10 events την ημέρα. Το Twitter θα δίνει έμφαση περισσότερο σε εικόνες και video με autoplay, μαζί με διάφορα tweets που η curation team θα θεωρεί σημαντικά.

Η αρχή λειτουργίας θα έχει ως εξής: στην εφαρμογή για φορητές συσκευές θα υπάρχει ένα νέο κουμπί στο κέντρο, πάτημα του οποίου θα μεταφέρει τον χρήστη σε μια οθόνη που θα προβάλλει διάφορα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα- για τα οποία οι χρήστες κάνουν tweets. Αυτά θα μπορούν να είναι είτε γεγονότα που έχουν προαναγγελθεί (για παράδειγμα, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας), ή έκτακτα νέα (σεισμοί, ένοπλες επιθέσεις κτλ). Σκοπός θα είναι η δημιουργία μιας «εμπειρίας» γύρω από το γεγονός.

Η επιλογή ενός τέτοιου γεγονότος θα παρουσιάζει μία συλλογή υλικού/ tweets, που θα συντίθεται από ομάδα editors- η οποία θα επιλέγει αυτά που θεωρεί καλύτερα και θα δημιουργεί σχετικά «πακέτα», με έμφαση στις εικόνες και τα βίντεο. Σημειώνεται ότι αυτά δεν θα εμφανίζονται στο κανονικό timeline, αλλά ο χρήστης θα μπορεί να τα επιλέγει για να τα δει. Η φόρτωσή τους θα γίνεται σχεδόν αμέσως, καθώς θα ενεργοποιούνται με το που κάνει ο χρήστης swipe.

Επίσης, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει να κάνει «follow» ένα γεγονός και θα βλέπει επιλεγμένα tweets να εμφανίζονται στο timeline του- ακόμα και αν οι λογαριασμοί που ανεβάζουν το υλικό δεν είναι μεταξύ αυτών που «ακολουθεί».

Με τη λήξη του γεγονότος, γίνεται αυτόματα «unfollow». Επίσης, είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά τα «Lightning events» είτε κάποιος είναι logged-in είτε όχι στο Twtter, απλά και μόνο στο Twitter.com, ή ως embeds σε άλλες ιστοσελίδες.

Το Project Lightning υφίσταται ως ιδέα εδώ και καιρό, και δεν θεωρείται πως θα επηρεαστεί από τις αλλαγές στην ηγεσία του Twitter, αφού η ιδέα πίσω από αυτό είναι το χαρακτηριστικό «συμβαίνει τώρα» του Twitter, που ούτως ή άλλως ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα για την αμεσότητά του.

Σκοπός άλλωστε της εταιρείας είναι με το Project Lightning να προσελκύσει νέα μέλη, καθώς με το νέο χαρακτηριστικό, θα μοιάζει με ειδησεογραφικό εργαλείο που θα φιλοδοξεί να καλύπτει με tweets όλα τα σπουδαία γεγονότα.

Πληροφορίες: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.