Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε σήμερα ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Φρανκ Άρνεσεν.

Ο έμπερος Δανός μίλησε για πρώτη φορά στην κάμερα του PAOK TV και εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να πει το "ναι" στην πρόταση του "Δικέφαλου", ενώ ανέλυσε και τις πρώτες του σκέψεις αναφορικά με τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:                                     

Για τις πρώτες του σκέψεις όντας μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ: "Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όσου μου επέτρεψαν να είμαι εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος και δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσω. Ήρθα σε επαφή με τον σύλλογο πριν από δύο μήνες. Ήταν μία διαδικασία. Φυσικά γνωρίζω τον ΠΑΟΚ από την θητεία μου στην Αιντχόφεν. Είχαμε δώσει σπουδαίες μάχες τότε. Ήξερα τον σύλλογο και τους πολύ παθιασμένους φιλάθλους εδώ, καθώς και την ίδια την ομάδα. Έτσι σιγά-σιγά μου δημιουργήθηκαν πολύ ενδιαφέροντα συναισθήματα για να αναλάβω αυτήν την αποστολή. Νομίζω ότι οι άνθρωποι της ομάδας, ο ιδιοκτήτης, ο Τζακ, όλοι εδώ ήταν φανταστικοί. Μου δημιούργησαν τους λόγους να πω ότι αυτό είναι ένα πρότζεκτ πάνω στο οποίο θέλω να δουλέψω".

Για το αν θυμάται στιγμές από την Τούμπα: "Δεν ήταν τόσο δύσκολο να θυμηθώ το γήπεδο και την ατμόσφαιρα. Χάσαμε 3-2 θυμάμαι, αλλά "ισιώσαμε" την σειρά στο Αιντχόφεν. Μπορώ, όμως, να θυμηθώ πράγματα. Είδα χθες τους φιλάθλους. Ήταν φανταστικοί υποστηρίζοντας την ομάδα. Μπορώ να θυμηθώ τα πάντα κι ελπίζω να έχουμε πολλή επιτυχία μαζί τα επόμενα χρόνια και θα κάνω ότι μπορώ για να αποτελέσω μέρος της επιτυχίας του ΠΑΟΚ".

Για τις πρώτες του σκέψεις και το τι πρέπει να κάνει σε πρώτο χρόνο: "Πρώτα απ' όλα η δουλειά μου είναι να κάνω σχεδόν τα πάντα στο αθλητικό κομμάτι. Το προπονητικό staff, τους παίκτες, τις ακαδημίες, το τμήμα σκάουτινγκ, το οποίο είναι παρα πολύ σημαντικό, σε όλα αυτά τα πράγματα θα πρέπει προφανώς να ηγηθώ. Η φιλοσοφία που δουλεύω είναι ότι δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνος μου, πρέπει να τα κάνουμε όλοι μαζί. Σαν ποδοσφαιρική ομάδα που είμαστε, πρέπει να είμαστε ομάδα και εκτός του γηπέδου και αυτό είναι που θέλω να οργανώσω. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά καλά πράγματα στον ΠΑΟΚ ήδη κι ελπίζω ότι μπορώ να φέρω λίγα ακόμη, ώστε να πάμε στη σωστή κατεύθυνση. Προφανώς στην πρώτη ομάδα, πρέπει να δούμε που μπορούμε να βελτιωθούμε, τι μπορούμε να κάνουμε στο προπονητικό τιμ και όλα αυτά θα είναι η προτεραιότητά μου στον πρώτο μήνα, όταν θα ξεκινήσω".

Για το πότε θα είναι έτοιμος να δείξει κάποια πράγματα από την δουλειά του: "Είναι μία καθημερινή εργασία. Δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη, αλλά προφανώς θα ξεκινήσω αμέσως. Γνωρίζω ότι μπαίνουμε σε μία μεταγραφική περίοδο, έχω καθυστερήσει λίγο, αλλά υπάρχουν ευφυείς άνθρωποι εδώ στην ομάδα που μπορούν να μου δώσουν μία καθοδήγηση, να ενημερώσουν για τα πάντα στον Σύλλογο, αλλά προφανώς αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι πρέπει να φέρουμε παίκτες, ώστε να είμαστε ισχυροί την επόμενη σεζόν. Οπότε υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει".

Για τα πρώτα του συναισθήματα: "Δεν έχω καθόλου άγχος. Το εντελώς αντίθετο. Έχω πάθος για την δουλειά μου και όταν λέω ναι σε κάτι, πηγαίνω κατά πάνω του! Όπως είπα και πριν, πρέπει να περιμένουμε λίγο μέχρι να ξεκινήσω, αλλά πραγματικά δεν βλέπω την ώρα".