Τεράστια επιτυχία γνώρισε η εκδήλωση της ΠΚΜ για τη νανοτεχνολογία στη ΔΕΘ

|
THESTIVAL TEAM

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Η Νανοτεχνολογία στην καθημερινότητά μας. Το μέλλον είναι εδώ” που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 το απόγευμα στο Περίπτερο Α11 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο καθηγητής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Στέλιος Λογοθετίδης ο οποίος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με τις κυριότερες εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στην καθημερινή ζωή και τις σύγχρονες προοπτικές της επιστήμης. Παρουσιάστηκαν τα καινοτόμα υλικά, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία στον τομέα της νανοτεχνολογίας καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξής τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της 78ης ΔΕΘ, οι επισκέπτες του περίπτερου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν video με τις σχετικές εφαρμογές.
«Η πρωτοπόρα γνώση δίνει ώθηση στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας του 2013. Είναι πολύ σημαντική η συμβολή εκπαιδευτικών και επιστημονικών φορέων όπως το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ στην ανάπτυξη της έρευνας και τη δημιουργία πρωτοποριακών εφαρμογών στις οποίες μπορεί θα βασιστεί η σύγχρονη και εξωστρεφής επιχειρηματικότητα με διεθνή προοπτική. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πιστεύουμε ότι η καινοτομία αποτελεί την πιο επιτυχή απάντηση στην κρίση και γι’ αυτό το λόγο στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε φιλόδοξες επιστημονικές και επιχειρηματικές δράσεις” δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Τζελίνα Μακραντωνάκη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.