Στον παγκόσμιο διαγωνισμό της “Microsoft Imagine Cup 2011” στην κατηγορία Software Design,θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ομάδα φοιτητών απο το ΑΠΘ. Η ομάδα επελέγη μέσω πανελληνίου διαγωνισμού στις 3 Μαΐου, στον οποίο και κατέλαβε την πρώτη θέση. Το Imagine Cup...
είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φοιτητικής καινοτομίας, με πάνω από 300.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο για το 2011! Σκοπός του είναι να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών μέσω τεχνολογικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προβλημάτων του πλανήτη, όπως αυτά έχουν τεθεί από την UNESCO.
Η ελληνική αποστολή θα συμμετάσχει με την καινοτόμα εφαρμογή "Epione: An inovative pain management system", που αφορά στην καινοτόμα διαχείριση πόνου. Ειδικότερα, η «Epione» (Ηπιόνη) είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πόνου (σωματικού και ψυχολογικού), ανεπτυγμένου σε περιβάλλον .NET και στηρίζεται στην πλατφόρμα Azure (cloud).
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, από 8 έως 14 Ιουλίου 2011. Η ομάδα αποτελείται από τους Κώστα Βρένα, Σταμάτη Γεωργούλη, Στέφανο Eλευθεριάδη και Δημήτρη Τζιώνα, που προέρχονται από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., υπό την καθοδήγηση του Αν. Καθηγητή Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη.