Ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Αριστείδης Κορέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνήσει τις καταγγελίες του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ και μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ Χρήστου Σάββα, σχετικά με τον τρόπο που καταρτίστηκαν...


οι πίνακες διαιτητών της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Το άρθρο είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα "Καθημερινή" και αποτέλεσε την αιτία της έναρξης της έρευνας.

Εκτός του κ. Σάββα, έχει κληθεί να καταθέσει οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης και Σοφοκλής Πιλάβιος, ενώ επίκειται κλήση του πρόεδρου της ΕΠΟ κ. Γιώργου Σαρρή και το μέλους της ΚΕΔ κ. Κύρου Βασάρα, ο οποίος με επιστολή του που είδε το φως της δημοσιότητας και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, κατήγγειλε τη διαδικασία καταρτισμού των πινάκων.

Ο εισαγγελέας εξακολουθεί να ασχολείται με την υπόθεση και ζητά από την ΕΠΟ όλα τα στοιχεία που αφορούν επιλογές και ορισμούς διαιτητών για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με τις υπογραφές των μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

"Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γεώργιος Σαρρής ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για την παραλαβή επιστολής από τον αθλητικό εισαγγελέα κ. Αριστείδη Κορέα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή δημοσίευμα για τον τρόπο καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας 2012-2013, στην οποία η Ομοσπονδία θα απαντήσει άμεσα.

Με την επιστολή του ο αντιεισαγγελέας πρωτοδικών ζητά να του παρασχεθούν επίσημα στοιχεία των πινάκων διαιτησίας όλων των εθνικών κατηγοριών με τις υπογραφές των μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ, για τους διαιτητές, βοηθούς, παρατηρητές και εκπαιδευτές που ορίστηκαν στους αγώνες του πρώτου γύρου 2012-2013, αντίγραφα των πρακτικών της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΠΟ όπου εγκρίθηκαν οι πίνακες, αντίγραφα των γραπτών εξετάσεων των διαιτητών, βοηθών, παρατηρητών και εκπαιδευτών Super League όπου να φαίνονται τα στοιχεία και οι υπογραφές των βαθμολογητών".

Πληροφορίες: contra