Η Premier League θα μπορούσε να έχει περισσότερους αγώνες σε ελεύθερες τηλεοπτικές πλατφόρμες μετά την επανέναρξή της, όπως δήλωσε ο Γραμματέας της Επιτροπής Τεχνολογίας, Πολιτισμού, Media και Αθλητισμού της Κυβέρνησης, Όλιβερ Ντάουντεν.

Όπως τόνισε συγκεκριμένα, η διάθεση των παιχνιδιών σε δωρεάν πλατφόρμες θα μπορούσε να αποτρέψει τους οπαδούς να βρίσκονται έξω από το γήπεδο για παιχνίδια που θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

«Είναι πιθανό να ξεκινήσει πάλι στα μέσα Ιουνίου το νωρίτερο», είπε αρχικά στο BBC και συνέχισε λέγοντας:

«Θα ήταν καλό να κάνουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των αγώνων που θα μπορούσαν να είναι ελεύθεροι να προβληθούν, ώστε οι άνθρωποι να μην μπουν στον πειρασμό να φύγουν από τα σπίτια τους για να βρεθούν στο γήπεδο. Υπάρχει ένας κανόνας αυτή τη στιγμή ότι στις 3 μ.μ. (ώρα Αγγλίας) δεν μπορεί να επιτραπεί η μετάδοση αγώνα στην τηλεόραση, επειδή οι άνθρωπο παρακολουθούσαν τα παιχνίδια στα γήπεδα. Σαφώς αυτό δεν θα ισχύει πια, οπότε μερικά από αυτά τα παιχνίδια μπορεί να είναι διαθέσιμα για δωρεάν».

Παράλληλα, το SkySports και το BT Sport φέρονται να εξετάζουν ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και αυτό είναι η τοποθέτηση κάμερας στ' αποδυτήρια των ομάδων.

Οι μεγάλοι τηλεοπτικοί κολοσσοί θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω μεταφέροντας κλίμα και ατμόσφαιρα από το εσωτερικό των γηπέδων και τα κλαμπ, ωστόσο, φαίνεται πως δύσκολα θα γίνει πράξη κάτι τέτοιο...