Οι άνθρωποι της Premier League δουλεύουν πυρετωδώς για την επόμενη ημέρα στο αγγλικό ποδόσφαιρο μετά την διακοπή λόγω του κορωνοϊού που κράτησε για σχεδόν δύο μήνες και στην προσπάθεια αυτή οι κανόνες που θα μπουν θα είναι κάτι παραπάνω από αυστηροί.

Λίγες ημέρες πριν από την πιθανή επιστροφή των παικτών της κορυφαίας κατηγορίας στις προπονήσεις, ο καθένας έλαβε ηλεκτρονικά ένα φυλλάδιο 40 σελίδων που περιλαμβάνει τα "πρέπει" και τα "δεν πρέπει" που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους από εδώ και πέρα βάσει του ιατρικού πρωτοκόλλου.

Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στο Νησί (PFA) μίλησε με αρκετούς παίκτες, ειδικά με αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας όπως το άσθμα, και άκουσε τους προβληματισμούς τους, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα προσεκτική ως προς το πλαίσιο που διαμορφώθηκε ώστε να γίνει η επιστροφή στα γήπεδα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις επίσημες οδηγίες που στάλθηκαν σε παίκτες και προπονητές την Τρίτη και οι οποίες έφτασαν στα χέρια του "BBC", οι κοινωνικές αποστάσεις θα πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια ενώ "τα σημαιάκια των κόρνερ, οι μπάλες, οι κώνοι, τα γκολπόστ και οι αγωνιστικοί χώροι θα απολυμαίνονται μετά από κάθε προπόνηση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων θα απαγορεύονται τα τάκλιν ενώ αρχικά οι παίκτες θα κάνουν προπονήσεις ανά πέντε άτομα, που δεν θα έχουν διάρκεια πάνω από 75 λεπτά.

Πριν από κάθε προπόνηση θα συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο ενώ θα τους παίρνουν και τη θερμοκρασία του σώματος, ενώ δύο φορές την εβδομάδα θα υποβάλλονται σε ιατρικούς ελέγχους.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως μεταξύ των κανόνων που θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα, οι παίκτες οφείλουν να μην μοιράζονται το αμάξι με κάποιον συμπαίκτη είτε πηγαίνοντας στο προπονητικό κέντρο είτε φεύγοντας από αυτό, ενώ θα απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν τόσο η δημόσια συγκοινωνία όσο και τα οχήματα της ομάδας.