Χρυσόγονος: Ο Άρης κινδυνεύει με αφανισμό αν ισχύσει η ποινή

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ο πρώην ευρωβουλευτής και γνωστός νομικός, Κώστας Χρυσόγονος μίλησε για την υπόθεση του Αρη και την απαγόρευση μεταγραφών, αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

«Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει και τι όχι ο ΠΑΟΚ. Ο Άρης δεν αντιδίκησε όπως έπρεπε στην υπόθεση Σιστόν και τώρα η διαδικασία αυτή είναι απόρροια των όσων συνέβησαν στην πρώτη υπόθεση. Έχει δίκιο ο Καρυπίδης και η FIFA έχει λάθος στην απόφαση που άλλαξε το 2018. Θα έλεγα ότι εξυπηρετεί συμφέροντα παικτών και γραφείων. Είναι ανακόλουθο με βάση των όσων αναφέρει η FIFA, ότι θα ακολουθεί τα όσα αναφέρει η ομοσπονδία κάθε χώρας», δήλωσε αρχικά για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Έχουμε φέρει τους ξένους για να μας κάνουν αυτοί κουμάντο, όχι για να τους κάνουμε εμείς. Δεν είναι καλύτεροι οι ξένοι, δεν κάνουν λιγότερες παρανομίες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να γίνουν δανεισμοί παικτών μεταξύ ομάδων που αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα και να μην παίζουν στους μεταξύ τους αγώνες. Επίσης υπονόμευση του αθλήματος αποτελεί και η έλλειψη κεντρικής διαχείρισης για να υπάρξει υγιείς ανταγωνισμός. Δημιουργούμε ένα πρωτάθλημα 2 ταχυτήτων, αυτό δεν είναι υγιές είναι αρρωστημένο».

Επί του θέματος του Άρη συμπλήρωσε: «Η ποινή του Άρη δεν έχει να κάνει με το αν θα πληρώσει η όχι. Ακόμα και αν έρθει σε συμφωνία με τον Σιστόν δεν είναι σίγουρο ότι θα τον απαλλάξει από τις κυρώσεις, αν και αυτό το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη. Αν ισχύσει ότι προτείνει η FIFA, τότε ο Αρης στο καλύτερο σενάριο θα παλέψει για την παραμονή. Οδηγούν την ομάδα στον αφανισμό. Το νομικό πρόσωπο υφίσταται, μπορούν να βγάλουν τα περιουσιακά στοιχεία στο σφυρί, όπως είναι το προπονητικό κέντρο στο Ρύσιο».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.