Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε την έγκρισή της για την επιστροφή της Premier League στην αγωνιστική δράση από την 1η Ιουνίου, μέσα από ένα πλάνο 50 σελίδων για την άρση των μέτρων.

Οι αγώνες πάντως, όποτε ξεκινήσουν, θα γίνουν χωρίς θεατές. Τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο ή μέχρι να βρεθεί εμβόλιο, τα ματς θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Κανένα επαγγελματικό άθλημα δεν θα παιχτεί στην χώρα μέχρι την 1η Ιουνίου, ούτε χωρίς την παρουσία θεατών, καθώς όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση «Απαγορεύεται η διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων κεκλεισμένων θυρών».

Υπενθυμίζεται, βέβαια, πως οι ιθύνοντες της Premier League δεν έχουν συμφωνήσει σε βασικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το αν θα παίξουν σε ουδέτερα γήπεδα ή όχι. Υπάρχουν όμως έξι ομάδες που αντιδρούν στο συγκεκριμένο πλάνο. Συγκεκριμένα, Νόριτς, Γουότφορντ, Άστον Βίλα, Μπόρνμουθ, Γουέστ Χαμ και Μπράιτον.

Οι περισσότεροι παράγοντες, σε κάθε περίπτωση, όπως έχει γίνει σαφές σε προηγούμενες τηλεδιασκέψεις, είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα και ο μεγάλος τους στόχος για να κάνουν την αρχή ήταν η 8η Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπράιτον ανακοίνωσε πως και τρίτος παίκτης της ομάδας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και τέθηκε σε 14ημερη καραντίνα, ενώ οι διοικούντες το σύλλογο εκφράζουν αντιρρήσεις για τη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν χάσει τη ζωή τους 32.065 άνθρωποι λόγω κορωνοϊού, ενώ τα κρούσματα είναι 223,060.