Μπορεί τα κλαμπ της Premier League να συμφώνησαν προ ημερών ότι στόχος τους είναι η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αλλά οι γιατροί των 20 κλαμπ δεν είναι καθόλου βέβαιοι πως ενδεχόμενη επιστροφή στο γήπεδο είναι και τόσο ασφαλής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "TheAthletic", οι γιατροί έστειλαν e-mail στη διοργανώτρια, στο οποίο εξηγούν σε 100 σημεία γιατί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού είναι πιθανότατος κατά την επιστροφή στη δράση.

Εγείρουν την έντονη ανησυχία τους προς τον ιατρικό σύμβουλο του πρωταθλήματος Mark Gillett και και τον διευθυντή ποδοσφαίρου στην Premier Richard Garlick, ενώ ζητούν επείγουσες απαντήσεις σε ερωτήματα που τους έθεσαν.

Ανάμεσα σε άλλα, πληροφορούν ότι είναι πιθανή η μετάδοση του ιού μέσω του ιδρώτα και των γαντιών που φορούν οι τερματοφύλακες, αλλά και πως υπάρχουν υποψίες ότι μερικές ομάδες ήδη αγνοούν βασικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Είχατε ήδη ενημερωθεί πως οι γιατροί των είκοσι ομάδων της Premier League ζητούν διευκρίνιση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, πως θα είχαν τηλεδιάσκεψη (για δεύτερη φορά, ήδη έχει γίνει μία) μέσα στην Τετάρτη (6/5) με αξιωματούχους του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας και πως εγείρουν ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη δική τους ευθύνη, αλλά και την ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που παίκτες των ομάδων τους προσβληθούν απο τον ιό.