Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, κάλεσε τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να καταθέσουν υπομνήματα ως τις 25 Μαΐου, προκειμένου να πείσουν το δικαστικό τμήμα και να αποφύγουν την ποινή του υποβιβασμού και του ισόβιου αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο αντίστοιχα.

Το ίδιο ισχύει και για τους 15 κατηγορούμενους της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων είναι και ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος που απειλούνται με υποβιβασμό.

Η σχετική προθεσμία έληγε την ερχόμενη εβδομάδα αλλά τελικά δόθηκε παράταση μέχρι τις 25 του μήνα.

Η ερευνήτρια της Επιτροπής Παναγιώτα Σπανού, έχει εισηγηθεί - προτείνει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου για το μεταξύ τους παιχνίδι, το 2015 και εξοντωτικές ποινές για τα φυσικά πρόσωπα όπως τον ισόβιο αποκλεισμό του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η πλευρά του πρώην προπονητή της ομάδας του Περιστερίου, Ρικάρντο Σα Πίντο, πάντως, ισχυρίζεται ότι ο Πορτογάλος δεν έχει λάβει ακόμη την κλήση σε απολογία.

Τα υπομνήματα θα τα εξετάσει το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και θα αποφανθεί για την τύχη της υπόθεσης, δηλαδή όπως αναφέρει το sdna.gr, αν θα οδηγηθεί σε ακροατήριο δηλαδή, αν θα μπει στο αρχείο ή αν θα επιστραφεί στο ερευνητικό τμήμα για περαιτέρω έρευνες.