Στο προσκήνιο βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής η είδηση που αφορά τις συζητήσεις της Super League με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών σχετικά με τις μειώσεις που θέλουν να κάνουν οι ΠΑΕ στα συμβόλαια των παικτών, λόγω της αγωνιστικής απραξίας, άρα και των εσόδων τους. Μια κουβέντα που γίνεται παγκοσμίως, σε όλες τις λίγκες, μικρές ή μεγάλες.

Το working group που έχει συστήσει η Super League είχε κάνει εδώ και μέρες την προεργασία του σε ό,τι αφορά την πρόταση που θα κάνει η λίγκα προς τον ΠΣΑΠ. Στην τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. του συνεταιρισμού που έγινε την Πέμπτη, σύμφωνα με το sport-fm.gr, ενημερώθηκαν όλες οι ΠΑΕ για την πρόταση αυτή, συμφώνησαν και εξουσιοδότησαν το working group να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών.

Η τηλεδιάσκεψη μεταξύ Super League και ΠΣΑΠ έγινε το Σάββατο (2/5) και συμμετείχαν: το Δ.Σ. του ΠΣΑΠ, τα μέλη του working group της λίγκας (Λυσάνδρου ως πρόεδρος και ως ΑΕΚ, Μάκης Γκαγκάτσης από ΠΑΟΚ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης από Παναθηναϊκό, Κάτια Κοξένογλου από Ατρόμητο, Γιάννης Οικονομάκης ως νομικός σύμβουλος της λίγκας και Νίκος Μπάρτζης ως νομικός σύμβουλος ΕΠΟ). Ο Αλέξης Κούγιας απο την ΑΕΛ και η Λίνα Σουλούκου από τον Ολυμπιακό, έχουν παραιτηθεί από το working group...

Η πρόταση που έγινε προς τον ΠΣΑΠ, με την σύμφωνη γνώμη όλων των ΠΑΕ, ήταν η εξής:

Μείωση 25% στις δόσεις συμβολαίου αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει πάλι και ολοκληρωθεί ή μείωση 33% στις δόσεις συμβολαίου αν το πρωτάθλημα διακοπεί οριστικά.

Αυτή ακριβώς ήταν η πρόταση, όπως αναφέρει το sport-fm.gr. Ο ΠΣΑΠ την άκουσε, θα την μεταφέρει στα μέλη του και τις προσεχείς ημέρες θα επανέλθει και θα απαντήσει αν οι ποδοσφαιριστές την δέχονται ή όχι.